Dobogósokban nem lesz hiány

R. G.R. G.
Vágólapra másolva!
2005.07.22. 21:42
Címkék
Ha csak a közelmúlt eredményeit vesszük alapul, bátran kijelenthető: újfent éremesőre lehet számítani a magyar kajakozóktól és kenuzóktól a hét végi maratoni Európa-bajnokságon. A csehországi Tynben ma és holnap szállnak vízre a kontinens legjobb maratonistái, a Borsodi Géza dirigálta magyar felnőttválogatott 15 versenyzővel indul csatába az érmekért.
Salga István is favorit
Salga István is favorit
Salga István is favorit
Salga István is favorit
Salga István is favorit
Salga István is favorit
Két éve, a lengyelországi Gdansk adott otthont a kontinenstornának, a magyar válogatott az ifistákkal együtt hét érmet szerzett: párosban minden versenyszámot a mieink nyerték meg. A kajakozóknál a Jámbor, Salga és a Csay, Szonda pár, a kenuzóknál a Csabai, Györe kettős nyert, egyesben Csay Renáta nem talált legyőzőre, Jámbor Attila pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

"Az idén is több éremben reménykedhetünk - mondta Borsodi Géza. - Rögtön az Európa-bajnokság nyitó számában, a férfi kajakozók egyéni küzdelmében két esélyesünk is rajtol, hiszen Salga István és Jámbor Attila is a sportág elitjébe tartozik. Akárcsak a nőknél Szonda Kornélia, aki korábban Csay Renáta párjaként ért el kiváló eredményeket. Kenu egyesben két újoncot avatunk, így Erdélyi Zoltántól és Széles Gábortól már a pontszerzés is szép eredmény lenne.

A vasárnapi páros versenyek során újabb dobogós helyekben bízhatunk: kenu párosaink közül Csabai Edvin és Györe Attila hat éve minden versenyen győzni tudott, azaz három Európa-bajnoki aranyat és hat világbajnoki elsőséget tudhatnak magukénak a fiúk. Sőt véleményem szerint a Salga, Jámbor kettős ismét aranyesélyesként rajtolhat a kontinensviadalon. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy két aranyra és négy-öt éremre lehetünk jók a tyni Európa-bajnokságon. Szerencsére a felkészülésünk a győri árvíz ellenére is jól sikerült, a múlt hét végi időmérő edzéseken versenyzőim biztató eredményeket produkáltak, így remélem, hogy nem ér minket meglepetés."

A magyar csapat
Férfiak
K-1: Salga István, Jámbor Attila.
K-2: Salga István, Jámbor Attila; Szakály Viktor, Szigeti Krisztián.
C-1: Erdélyi Zoltán, Széles Gábor.
C-2: Csabai Edvin, Györe Attila; Bindl Róbert, Gilányi Zsolt.
Nők
K-1: Szonda Kornélia, Folláth Vivien.
K-2: Bartha Diána, Folláth Vivien; Harkai Orsolya, Csengeri Adrienn

A program
Július 23., szombat: egyéni versenyek
Július 24., vasárnap: páros versenyek
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik