Csak az egyéni érem hiányzott

FÜREDI NARIANNEFÜREDI NARIANNE
Vágólapra másolva!
2005.06.26. 23:10
Címkék
A szombaton zárult Európa-bajnokságon a magyar küldöttség két aranyérmet (férfi csapat és váltó), valamint egy ezüstérmet (női váltó) szerzett, és ezzel az éremtábla második helyén végzett. Az eredménnyel maximálisan elégedettek lehetnénk, ha - amint azt korábban megszoktuk - egyéniben is dobogóra állhatott volna egyik versenyzőnk.
Kállai Ákos vívásával maradéktalanul elégedett volt a szövetségi kapitány
Kállai Ákos vívásával maradéktalanul elégedett volt a szövetségi kapitány
Kállai Ákos vívásával maradéktalanul elégedett volt a szövetségi kapitány
Kállai Ákos vívásával maradéktalanul elégedett volt a szövetségi kapitány
Kállai Ákos vívásával maradéktalanul elégedett volt a szövetségi kapitány
Kállai Ákos vívásával maradéktalanul elégedett volt a szövetségi kapitány
- Az Európa-bajnokságot minősíti, hogy nyertünk két aranyat, de egyéniben csak a hatodik és a nyolcadik helyre futotta legjobb eredményként - kezdte Pálvölgyi Miklós férfi szövetségi kapitány. - Egyéniben nem sikerült megvalósítanunk célunkat.
- Mit tud dicsérni versenyzőiben, illetve mi hiányzott a jobb produkcióhoz?
- Kállai Ákos egyenletes, jó vívását tudom dicsérni, amely egész évben jellemző volt rá, pedig néha olyan kézfájdalmakkal küszködött, hogy alig bírta tartani a párbajtőrt. Balogh Gábor és Fülep Sándor mindig hozta a jó fizikai számokat, ám lövészetben és vívásban többet vártam tőlük. Külön szólni kell viszont remek lovaglásukról, amely igazolja azt a következetes munkát.

- Az egyéni induló fiatal Marosi Ádám ezúttal nem tudta azt a remek produkciót hozni, mint a tavalyi Európa-bajnokságon, nem jutott a döntőbe.
- Ne felejtsük el, Ádám az előző héten végigcsinálta a junior Európa-bajnokságot, és az a váltóverseny, amelyet megnyertek a fiúk, sokat kivett belőle.
- Az egymást követő két viadalon, a junior és a felnőtt kontinensviadalon sok bírálat érte az olasz házigazdákat. Mennyire osztja ezt a véleményt?
- A juniorversenyt jellemző kezdeti nehézségek után belerázódtak a rendezésbe, az eredményközlés rendben volt, a lóállomány megfelelt a kívánalmaknak, jó lovakat adtak a versenyzők alá. Csupán a nagy távolságok miatti sok utazást lehet kifogásolni, ami rengeteg időt elvett. No és a nagy hőségben a buszozás igencsak megviselt mindenkit.

Kulcsár Antal női szövetségi kapitány családi okok miatt nem vett részt az Eb-n, így az őt helyettesítő Korponai István, Mészöly Gábor duó foglalta össze az Eb tapasztalatait: "Kellemetlen meglepetéssel indult, amikor a selejtezőben együtt versenyeztették a negyvenegy indulót, ahelyett, hogy két csoportba osztották volna a mezőnyt. Négyórás vívás utáni kemény meneteléssel alakult ki a finálé mezőnye. Egyéniben Vörös Zsuzsa szenzációs három számmal kezdett, 190 körös lövészetét csaknem ezer pontos vívással, majd egyéni csúcsközeli úszással fejelte meg, aztán a lovaglásban elkövetett egy hibán elúszott az egyéni és a csapatarany is.

A sors fintora, hogy a mezőny legjobb lovasa vesztette el így a győzelmi reményt… A másik rutinos versenyző, a címvédő Füri a vártnál gyengébben lőtt, a vívásban is keveset mutatott, viszont a fizikai számokban a betegség miatti edzéskihagyás ellenére a reméltnél is jobban szerepelt, a problémás lóval pedig kifejezetten jól lovagolt. Szatmári Adrienn közepes teljesítményt nyújtott, egy-két kör és tus benne maradt. Jól úszott, viszont enerváltan, hit nélkül lovagolt, nem a feladat megoldására törekedett. Az egyéni induló Máthé Vivien felszabadultan, a döntőbe jutásnak örülve versenyzett. Sajnos, a lovaglásban sokat hibázott, nem tudott megbirkózni a rohanós lóval. A váltóban viszont megvédték ezüstjüket a lányok! Nagyon jól lőttek, Csilla javított az egyénihez képest, viszont a vívásuk nem volt elfogadható. Egyedül Vörös teljesített a tudásának és rutinjának megfelelően, ám a húzóembert a társak nem tudták követni. Úszásban remekeltek, hat és fél másodperces előnnyel nyerték a számot. Lovaglásban két jó és egy problémás lovat kaptunk, utóbbit Vörös vállalta, és viszonylag jól megoldotta a feladatot. Hibáztak ugyan a lányok, de a fáradt lovakkal a többiek is sokat rontottak, és az élboly tagjai közül mi értük a el a legjobb eredményt. Ha Vörösnek és Fürinek a felkészülés során nem kellett volna több hetet kihagynia, talán másként alakul a helyzet. De az egy másik verseny lett volna…"
Éremtáblázat
OrszágAEB
Oroszország321
MAGYARORSZÁG21
Litvánia1
Lengyelország12
Lettország1
Németország1
Fehéroroszország2
Olaszország1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik