Angyallányok a csúcson

Amler Zoltán, Rodics DánielAmler Zoltán, Rodics Dániel
Vágólapra másolva!
2005.05.09. 23:37
Címkék
1993. Emlékezetes esztendő a Vasas-hívek számára, Kántor Anikónak és kézilabdázó társainak szólt a "Bajnokcsapat! Bajnokcsapat!" rigmus. Szép volt, jó volt, rég volt. Nagyon rég. Az azóta eltelt tizenkét esztendőben sehogyan sem akart összejönni a labdajáték bajnoki aranya, hiába próbálkoztak az "aranylábú gyerekek", hiába jutottak rendre a fináléba a pólósok, hiába iparkodtak a kézisek vagy éppen a röpisek, az istenért sem akart megszületni az újabb diadal. Nagyon úgy tűnt, ezúttal sem ragyog fel az angyalföldi ég, hiszen az olimpiai bajnok Steinmetz fivérek fémjelezte vízilabdások annak rendje és módja szerint elbukták az aranycsatát, a Folyondár utca angyalai pedig 2-0-s hátrányba kerültek a nyíregyházi hölgyekkel szemben. Ezúttal a szabolcsiak vitrinjét nyitották ki, ám mindez megzavarhatta Kapuvári Melindáékat, zsinórban két meccslabdát hagytak parlagon, utóbbit szombaton, odahaza a Bujtosi-csarnokban. Lelkileg kerültek padlóra a nyírségiek, miközben odaát ellentétes utat jártak be, szárnyaltak, a fellegekben jártak.

Szóval minden adott a Vasas-fiestához, zsúfolásig tele, piros-kékbe öltözött a Folyondár utca, olyan angyalföldi hívők is a körmüket rágják, akik életükben nem jártak még röplabdameccsen - hiába no, annyira akarják, óhajtják, vágynak a sikerre, hogy ha a korfballcsapatuk volna karnyújtásnyira a diadaltól, azt éltetnék.

De vajon megremegnek-e a kezek? Hiszen minden a Jókay-társulat mellett szól ebben a pezsgőillatú teremben, tűzijáték, görögtűz, konfettihegyek, szinte elfelejtődik, hogy létezik egy rivális is. Egy rivális, amely szerkezeti változtatással próbál belerondítani a népünnepélybe: Fésüs Erzsébet a liberó szerepkörében tűnik fel, helyén pedig Bodnár Nerina igyekszik szétzúzni a hazai sáncot. Nem sok sikerrel… A Vasas megállíthatatlan, játékosai eksztázisban és ahogy ilyenkor lenni szokott, minden sikerül: Meléndez-Pál Bea az első szettben egyszer ad fel rosszul, de Józsa Zsuzsa lezser mozdulattal, talpról üti át úgy a labdát, hogy az a túloldalon földet ér. Padlón a labda, padlón a Nyíregyháza - alig telik el negyed óra, 25:14-gyel vesz villámrajtot a fővárosi hölgykoszorú.
Meg lehet állítani?

Egy perc alatt megvan a válasz a második felvonásban: nem. Nem, hiszen 7:1-gyel startol a Vasas, sáncai tökéletesek, ütései védhetetlenek, mezőnymunkája parádés, egysége felbonthatatlan. Egy kósza labdára két piros-kék mezes startol, összeütköznek, együtt mentenek. Szembeötlő a különbség: az első két meccsen ilyen esetben tízből kilencszer egymásra vártak Pethő Anitáék és szabadon hullott a labda a parkettre, míg most… Míg most csodálatos önbizalommal mennek előre, Magyarországon ritkán látott teljesítménnyel haladnak a cél felé. 25:14 újra, hihetetlen, bámulatos, talán még a szövetségi kapitány is tapsolna - ha speciel nem ő lenne az NRK mestere…

Szegény vendégek küzdenek becsülettel, de nincs esélyük: 6:0, 8:1, 14:4, már csak néhány pillanat.

19:10, a kamerások már a kispad mögött, fotósok állítják a gépeiket, mi lesz itt, te jó ég?! 19:11, majd 12, Kapuvári Melinda, az NRK kétségkívül szépreményű bombázója tüzeli társait, de hiába. Dégi Barbara 20:12, Tormási Orsolya 21:12. Józsa Zsuzsa rossz nyitását Dégi ellensúlyozza, 22:13, "Hármat kaptok még!" - énekli a hazai tábor. Az első Tormásié, a második a szabolcsi Kapuvári pontja után Nyári Virágé (Úristen, ő az 1989-es bajnokcsapatnak is a tagja volt!), a harmadik egy nyíregyházi out-ütés.
Bajnok a Vasas! Hiába no, angyal(föld)i lányok ezek!

Mi játszódott le a lányok fejében 0-2-es összesített állásnál?

Jókay Zoltán:
Nulla kettő után megértettük a lányokkal, hogy tudnak ők jobban is játszani. A Nyíregyháza nem tudott felállni a padlóról, hittel, lelkesedéssel játszottunk.

Hogyan veszíthettek 2-0-s előny után?

Ludvig Zsolt:
A Vasas megérett a döntő összecsapásra, mi viszont a kettő nullás előnyünk ellenére nem. Gratulálok az angyalföldieknek, ők kihozták magukból a maximumot, mi viszont sajnos nem tudtunk váltani.


Röptében

"Végig koncentrálva, ezer fokon égve játszottunk, fantasztikus, hogy sikerült győznünk" - lelkendezett a Vasas feladója, Meléndez-Pál Beatrix.
"Remek egyéni teljesítmények mellé fantasztikus csapatjáték társult. Ezért tudtunk ilyen jól röplabdázni és győzni" - értékelt a Vasas rangidőse, csapatkapitánya, Nyári Virág.
"Rengeteget köszönhetünk fantasztikus szurkolótáborunknak. A szezon összes meccsén velünk voltak, a mi szurkolóink a legjobbak a világon!" - dicsérte a drukkereket Józsa Zsuzsa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik