Zavaros, majd varázslatos

Amler Zoltán, Rodics DánielAmler Zoltán, Rodics Dániel
Vágólapra másolva!
2005.05.05. 23:18
Címkék
Amikor Meléndez-Pál Beatrix, a Vasas feladója Vatai Gabriellát akarta megjátszani, nagyon úgy tűnt, bajnokká avatják a Nyíregyházát. Nem pusztán azért, mert több ponttal előbbre járt a vendégtársulat (15:20), hanem a zavar miatt. A zavar miatt, amely ekkor a Vasast jellemezte, a zavar miatt, amely úrrá lett az egész szezonban oly stabilnak tűnő hölgykoszorún, a zavar miatt, amely azt sejtette, hogy csakúgy, mint egy esztendeje, be kell érniük az ezüsttel. Csak a rend kedvéért: említett Vatai Gabriella az óbudaiak liberója, márpedig köztudomású, az ezen a poszton játszó röplabdások sok mindent csinálhatnak a mecscsen, csak nem üthetik át a labdát az ellenfél térfelére. A feladó mégis őt próbálta kiszolgálni&
A döntô sorozatban szépítô Vasas-hölgykoszorú sikerének titka ezúttal a kifogástalan csapatmunka volt (Fotó: Meggyesi Bálint)
A döntô sorozatban szépítô Vasas-hölgykoszorú sikerének titka ezúttal a kifogástalan csapatmunka volt (Fotó: Meggyesi Bálint)
A döntô sorozatban szépítô Vasas-hölgykoszorú sikerének titka ezúttal a kifogástalan csapatmunka volt (Fotó: Meggyesi Bálint)
A döntô sorozatban szépítô Vasas-hölgykoszorú sikerének titka ezúttal a kifogástalan csapatmunka volt (Fotó: Meggyesi Bálint)
A döntô sorozatban szépítô Vasas-hölgykoszorú sikerének titka ezúttal a kifogástalan csapatmunka volt (Fotó: Meggyesi Bálint)
A döntô sorozatban szépítô Vasas-hölgykoszorú sikerének titka ezúttal a kifogástalan csapatmunka volt (Fotó: Meggyesi Bálint)

Persze ne legyünk igazságtalanok az amúgy istenáldotta tehetséggel, Meléndez-Pállal, hiszen a társai sem remekeltek addig: a szoros játszma közepén ismét ajándékpontokkal segítették ellenfelüket, mezőnymunkájuk nem érte el a kívánt szintet, a védelmük felettébb lyukasnak bizonyult.

Az említett megmosolyogtató jelenet ellenben nem tiporta sárba a feladó önbizalmát (pedig sokan erre tippeltek), épp ellenkezőleg, dacossá, ellenállhatatlanná tette. Remek labdákkal hozta helyzetbe társait, olyanokkal, amelyeket Tormási Orsolya, Józsa Zsuzsanna, Dégi Barbara és Pethő Anita kíméletetlenül bombázott a túloldalra. A Kapuvári Melinda, Botos Fruzsina, Erdősné Balogh Erika trió pontjaival operáló nyírségiek ugyan szép lassan araszoltak a szakaszgyőzelem felé, ám hiába vezettek 24:21-re, hiába volt hat szettlabdájuk is, a Vasas fantasztikus akarással 30:28-nál boldogan indulhatott térfelet cserélni.

Hasonló izgalmakat és remek színvonalú csatát hozott a második felvonás, hol a hazaiak, hol a vendégek jártak előbbre. Az örökifjú Nyári Virág is elkapta a fonalat, sáncai élményszámba mentek, miközben a túloldalon Erdősné és Merkószki termelt rendesen. Jókay Zoltán cserékkel próbálta meg kizökkenteni kollégája csapatát a ritmusból, amely ennek ellenére 22:22 után precízebbnek bizonyult, és egyórányi játék után 1:1-re módosíthatták az eredményjelző táblát.

De csak 22 percre! A Vasasnak ugyanis ennyi időre volt szüksége ahhoz, hogy újfent előnyt szerezzen. Hogy minek köszönhette? Leginkább a csapatszellemnek, az akarásnak, elánnak, amely az alapszakasz során jellemezte, s amely a finálé első két összecsapásán cserbenhagyta. Ezúttal viszont a Nyíregyháza nem tudta akarásban felülmúlni a Vasast, pedig a szabolcsiak a kezdés előtt külön hangsúlyozták: már Budapesten meg akarják kaparintani az aranyat. Nem könnyű kiemelni senkit a harmadik és negyedik szettben látottak alapján, de mennyivel más okból, mint az első Folyondár utcai partin. Ezúttal minden Vasas-játékos megtette a magáét - mégis talán Dégi Barbarát említenénk meg, akinek a teljesítménye a mezőny fölé nőtt a meccs második szakszában.

"Barbi, Barbi!" - zúgott a piros-kék mezekbe öltözött hazai tábor, midőn a 22 esztendős, tízszeres válogatott ütő a viszonylag könynyedén megnyert harmadik szett után a negyedikben a 13. Vasas-pontot ütötte. A vendégek küzdöttek becsülettel, de ez ellen a Vasas ellen nem volt sanszuk. Különösen úgy, hogy afféle hepiendként még a liberó Vatai Gabriella egyik mentése is pontot ért…

Minek köszönhető a feltámadásuk?
Jókay Zoltán
Végre úgy játszottunk, ahogy azt háromnegyed éve gyakoroljuk. Remekül küzdött a csapat, boldogok vagyunk, de már a szombati meccsre készülünk.

Hová lett a kedden remeklő együttese?
Ludvig Zsolt
Nem a mi napunk volt, Erdősnének és Kapuvárinak sem ment igazán, a Vasas pedig rengeteget köszönhet lelkes szurkolótáborának. ---- "A srácoknak megígértem, hogy ha jól dolgoznak a héten, akkor a helyszínen nézhetik meg a női döntő harmadik meccsét. Az edzésmunkával nem volt baj, így hát itt vagyunk. A Vasas gyors, élvezetes röplabdát játszott, megérdemelten nyert" - indokolta az egynapos kimenőt Demeter György, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

"Ez volt a legjobb, legizgalmasabb női röplabdamérkőzés, amit életemben láttam. Nagyon örülök, hogy nyert a Vasas. Remélem, hétfőn is lesz meccs" - lelkendezett Steinmetz Ádám, a Vasas olimpiai bajnok vízilabdázója.

"Végre küzdöttünk, összejöttek a figuráink is, nagyon jó meccs volt. Győzni megyünk Nyíregyházára" - fogadkozott Józsa Zsuzsanna, a Vasas ütője.

"A nagy akarás görcsössé tett minket a mai meccsen, szombaton nem szabad pánikba esnünk, higgadtan kell játszanunk, szerintem győzni fogunk" - értékelt Erdősné Balogh Erika, a Nyíregyháza csapatkapitánya. ---- BSE-FCSM-KECSKEMÉTI RC 3:1
(21, 17, -19, 27)
Szamos u., 100 néző. V: Mezőffy, Vári
BSE: Adrianenko 2, CZAKÓ 19, Várhegyi 14, Jáka Zs. 5, MESTER 20, NAGYNÉ MÁTRAI 10. Cs: Tóth A. (liberó). Edző: Kasziba István
KECSKEMÉT: Szabó A. 7, Ékes Eszter 11, ANDRUSZENKO 13, Czéh 8, FEKETE 14, Szórád 12. Edző: Farkas Mihály
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:3, 11:7, 14:17, 20:19. 2. játszma: 5:5, 10:8, 13:13, 18:15, 20:16. 3. játszma: 8:2, 10:6, 12:12, 15:16, 18:22. 4. játszma: 2:4, 12:9, 16:11, 21:21, 24:23, 26:27

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-1 a BSE javára

Bár az első két szettben is szorosan alakult az eredmény, addig egyértelműen a BSE-nek állt a mérkőzés. A harmadik játszmában is már 8:2-re vezettek a hazaiak, akkor viszont gyökeres fordulat következett be a kecskemétiek játékában, és a kiélezett küzdelem az utolsó pontig tartott. A városmajoriak végletekig feszült mérkőzésen jutottak előnyhöz a párharcban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik