A Liverpool főembere szerint Rafa Benítez a világ legjobbja

NS Online/BBCNS Online/BBC
Vágólapra másolva!
2005.05.04. 21:51
Címkék
Rick Parry, a Liverpool ügyvezető igazgatója a világ legjobb edzőjének nevezte Rafael Benítezt, miután a spanyol szakemberrel a Mersey-parti együttes az előzetesen sokkal esélyesebbnek tartott Chelsea-t legyőzve bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.
"Azért szerződtettük, mert ő a legjobb - nyilatkozta a BBC sportműsorának a klubvezető. - Egy menedzser képes előkészíteni, megteremteni a megfelelő környezetet, és benne rátaláltuk a legjobb emberre."

Korábban a Benítezt és a Liverpoolt azért bírálták sokan, mert a csapat meglehetősen rapszodikus teljesítményt nyúj- tott, és annak ellenére, hogy a BL-ben döntőt vívhat majd, a Premiershipben csak az ötödik helyen áll, és például a tegnap legyőzött Chelsea 33 ponttal többet gyűjtött nála már eddig is.

Parry ennek ellenére megvédte az együttest, átmeneti szezonnak nevezvén a klub életében a 2004-2005-ös évadot.

Rafael Benítez
Rafael Benítez
Rafael Benítez
"(Benitez) Nagyon belefeküdt a munkába, senki sem tudott volna keményebben dolgozni nála - fogalmazott a sportvezető. - Ráadásul a szurkolókkal is hihetetlenül szoros a kapcsolata."

Parry kérdésre válaszolva néhány gondolat erejéig még visszatért a kedd esti mérkőzésre is.

"Fantasztikus volt - mondta. - Bármilyen sikerrel szemben megállja a helyét, amit eddig átéltem az Anfield Roadon. Láttam már sok szép estét, de ez valahogyan más volt. Egy ilyen gyakran változó szezon után ez volt a csúcs. Tudtuk, hogy megtörténhet. Lehetett volna fordítva is, de másképpen alakult. És a legszebb az egészben az volt, ahogyan a szurkolóink reagáltak az eseményekre."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik