Lépéselőnybe kerültek a kazincbarcikaiak

RODICS DÁNIEL, FARKAS MIHÁLYRODICS DÁNIEL, FARKAS MIHÁLY
Vágólapra másolva!
2005.04.23. 00:54
Címkék
A kezdés előtt idősebb Laszczik Iván, a vendég kaposváriak vezetőedzője úgy vélekedett, hogy a két csapat helyzetére és körülményeire való tekintettel ezt a meccset - és az egész párharcot - a Kométa csak megnyerheti, a Vegyész pedig kizárólag elvesztheti. Több hibával, szervarontásokkal kezdett a Kaposvár, ám a játszma derekán megtorpant a lendületbe kerülő házigazda.
Az egyik oldalon Tomanóczy és Szalai, a másikon Németh Szabolcs szorgoskodott kiemelkedő hatékonysággal. A játékrész végén előbb a somogyiaknak, majd a hazaiaknak volt játszmalabdájuk, a legjobb megoldást az exkaposvári Geiger András választotta: az ő ejtése után örvendhetett szakaszgyőzelemnek a Barcika. A folytatásban is igyekezett a Kométa, ám a 8:4-ig összegyűjtött előnye 11:11-nél elolvadt. Továbbra is hullámhegyek és hullámvölgyek követték egymást, a hajrában felváltva vezettek az együttesek. A Kaposvár ezúttal élt a lehetőséggel, Pásztor életerős bombájával egyenlített a vendéggárda. A sok hibával, elsősorban temérdek szervarontással tarkított találkozót egykedvűen figyelte Demeter György, a magyar válogatott kaposvári kötődésű és szakvezetőként immár kétszeres török bajnok szövetségi kapitánya. Törökországban nyilvánvalóan magasabb színvonalhoz szokott…

A harmadik szett elején néhány ponttal a látogatók álltak jobban, később viszont elégtelen védekezésük miatt hátrányba kerültek. Menetrend szerint érkezett a fordulat: 19:19-nél ismét együtt voltak a felek, és együtt is maradtak 26:25-ig, amikor - Szalai ütésének köszönhetően - ismét részsikert ünnepelhetett a Vegyész. A negyedik szett első felében szinte kizárólag egymás hibáiból szereztek pontot a csapatok, Németh Szabolcs elemi erejű nyitásaival 17:10-re vezettek a vendégek. A borsodiak felzárkózási kísérlete hamar kudarcba fulladt, és a Kométa meglepően nagy különbséggel hozta a szettet. A rövidítésben végre élvezetes, jó játékot láthatott a sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő, lelkes közönség, annak azonban kevésbé örülhettek a drukkerek, hogy a parádét a Kaposvár mutatta be. Kisvártatva a Barcika is belelendült, az 5:2-es vendégelőnyt követően 6:6-ot mutatott az eredményjelző. A pokoli izgalmakat a Vegyész bírta jobban, így megőrizte veretlenségét, és előnyt szerzett a fináléban. A vendégek mesterének, idősebb Laszczik Ivánnak pedig nem lett igaza, ezt a mecscset ők veszítették el.

Röptében
"Betartottuk a taktikai utasításokat, nyugodtan játszottunk, nyerni szerettünk volna, de így sem veszett el semmi. A végén szerencsésebbek voltak a hazaiak. Ha vasárnap hozzuk az otthoni mérkőzést, akkor a harmadik összecsapás dönthet" - latolgatta az esélyeket Dávid Zoltán.
"Nagyon sok kis apró dolgon ment el a mérkőzés, ezeket kiküszöbölhettük volna. A játékunkkal elégedett vagyok, remélem, hogy vasárnap tudunk egyenlíteni" - mondta Gubik János.
"Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. A Kométának a negyedik szettben minden sikerült. A döntő játszmában fej fej mellett haladtunk, nagyon örülök, hogy két ponttal nyertünk" - így Tomanóczy Tibor.

Miért nem használták ki a Vegyész rontásait?
Id. Laszczik Iván, a Kaposvár edzője: - Az érthetetlenül sok hibát hozó meccsen sajnos a rutintalanságunk miatt szenvedtünk minimális vereséget.

A 3. helyért, 1. mérkőzés
Phoenix Mecano-Kecskeméti RC - Dunaferr 3:1
23, -21, 20, 12
Kecskemét, 150 néző. V: Bodrogi, Csizmarik
KECSKEMÉT: Tamás, Somodi 10, Buday 10, NACSA 14, Kása, URFI 21. Cs: Rácz (liberó), RAPI 12, Maksa 2, Offart, Schultz, Bokor G. Edző: Gyurkó Sándor
DUNAFERR: BOKOR E. 13, Kovács Z. 8, NAGY 7, Tóth, Németh 8, LUKÁCS 15. Cs: Ézsiás (liberó), Löki, Czintula 3, Hatvani, kecskeméti. Edző: Ruffing Péter
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:4, 6:5, 11:10, 15:16, 19:19, 22:21. 2. játszma: 3:2, 3:5, 9:9, 11:16, 13:20, 16:21, 20:24. 3. játszma: 4:3, 9:6, 12:13, 16:14, 20:14, 22:20. 4. játszma: 0:3, 6:5, 11:7, 17:8, 22:9

A három mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Kecskemét javára

Szavazás

Ki nyeri a férfi röpibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik