A Liverpool máris búcsúzott az FA-kupától

GALAMBOS PÉTER, IZSÁNYI SZABOLCSGALAMBOS PÉTER, IZSÁNYI SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2005.01.19. 23:18
Címkék
José Mourinho, a Chelsea portugál menedzsere először jelentette ki, hogy csapata meg fogja nyerni a Premier League küzdelmeit. A szakember a Chelsea TV-nek adott nyilatkozatában megnyugtatta a klub szurkolóit, hogy a második Arsenalt tíz ponttal megelőző legénysége uralni tudja a bajnokság hátralévő részét, és csak óriási balszerencsével veszítheti el a trófeáért folyó versenyfutást.
"Túl nagy a többi csapat hátránya ahhoz, hogy bármelyikük beérjen minket. Ha pedig tovább nő az előnyünk, véget is ér a bajnokság érdemi része. Nem hittem, hogy mostanra tízpontos előnyt tudunk építeni, de akkor sincs baj, ha ez megcsappan. Kézben tudjuk tartani a bajnokságot" - fogalmazott Mourinho. A Chelsea tehát már saját vezetőedzője szerint is karnyújtásnyira van attól, hogy 1955 után megszerezze fennállása második bajnoki címét. Persze összességében ez még mindig elhanyagolható a Liverpool 18, a Manchester United 15 vagy az Arsenal 13 bajnoki címéhez képest.

Rendőri figyelmeztetés a civakodó edzőknek

Djimi Traoré (sárga mezben) maga sem tudja, hogyan talált be a saját kapujába
Djimi Traoré (sárga mezben) maga sem tudja, hogyan talált be a saját kapujába
Djimi Traoré (sárga mezben) maga sem tudja, hogyan talált be a saját kapujába
Utóbbi két klub mostanában is a figyelem középpontjában van, ugyanis a február 1-jére kiírt Arsenal-Manchester United rangadó előzményeivel - legalábbis átmenetileg - sikerült háttérbe szorítaniuk a Chelsea arrogáns mesterét. Arséne Wenger és Sir Alex Ferguson szombat óta valóságos nyilatkozatháborúba bonyolódott, egymást ócsárló mondataik miatt pedig már a londoni rendfenntartó szervek is aggódni kezdtek. A Metropolitan Police egyik fejese, Barry Norman felszólította a két szakembert, hogy hagyja abba a veszekedést, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek.
"A mérkőzést megelőző időszak ilyesfajta nyilatkozatai növelik a szurkolótáborok agresszivitását. Az Arsenal és a Manchester United összecsapása a rendbontások tekintetében fokozottan veszélyes, szükségtelen ily módon rontani az amúgy sem rózsás helyzetet. Ismerve az Arsenal-Manchester United találkozók históriáját, a mérkőzésen adódnak majd paprikás jelenetek, amelyek könnyen felbőszítik a nézősereget. Főképp úgy, ha a két szakvezető szócsatája miatt az emberek már a kezdésnél dühösebbek lesznek a szokásosnál" - mondta Norman.
Wenger és Ferguson a két csapat manchesteri, "ételdobálós" meccse óta szombatig hallgatott, de néhány napja hergelik egymást. A szócsata miatt a londoni rendőrség a szokásos létszám kétszeresét, 180 személyt vonultat fel a Highburyben és annak környékén. A két mestert már az angol edzőbizottság is figyelmeztette, így van remény arra, hogy a rangadó előtti héten lehiggadnak.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?

---- M ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik