13 másodperccel is nyerne 100 méteren

SZABADOS GÁBOR jelenti AthénbőlSZABADOS GÁBOR jelenti Athénből
Vágólapra másolva!
2004.08.21. 15:34
Címkék
Két fontos dolog is kiderült ma délután: egyrészt az olimpia olyan fantasztikus esemény, ahol bárkivel összefuthat az ember, másrészt még a legnagyobbok sztárok sem mehetnek mindig oda, ahova akarnak.
Az egész olimpiai játékok egyik legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszáma, a férfi 100 méteres síkfutás címvédője, az amerikai Maurice Greene és egyik legjobb barátja, illetve klubtársa, a 200-on világbajnok trinidadi Ato Boldon, valamint edzőjük, a világ legjobb "sprintercsinálójának" tartott John Smith kissé eltévedtek az athéni olimpiai komplexum területén belül. Eleve a szurkolókkal együtt jöttek ki az Olimpiai stadion területéről, akik oda is mentek hozzájuk úton-útfélen, s bár meg nem álltak, menet közben szívesen vállalkoztak egy-egy fényképre, aláírásra. Ami azonban nekik sem sikerült: a stadion mellett, a komplexumon belül található teniszközpont sajtóbejáratán ők sem tudtak bejutni, merthogy nem volt oda érvényes akkreditációjuk. Hogy miért akartak bejutni? Nos, azt nézték a komplexum kijáratának...

Egy kattintás a képre és tekintse meg Maurice Greene-ről készített képgalériánkat
Egy kattintás a képre és tekintse meg Maurice Greene-ről készített képgalériánkat
Egy kattintás a képre és tekintse meg Maurice Greene-ről készített képgalériánkat
A görög önkéntesek, akik az ominózus helyen álltak, szinte esdekeltek a bocsánatért, amiért nem engedhetik tovább a hírességeket (közben persze náluk is előkerült a fényképezőgép...), de nemsokára Greene-ék is rájöttek, hogy nem sokra mennének a teniszpályával, s a segítők készségesen megmutatták nekik a kijáratot. Még egy kis séta, újabb rajongók, s - továbbra is menet közben - egy kis interjú is belefért, a korábbi világbajnok és világcsúcstartó Greene ugyanis örömmel vállalkozott arra, hogy mininyilatkozatot adjon a Nemzeti Sport Online-nak.
- Mr. Greene, hogy tetszik Önnek eddig az athéni olimpia?
- Remek, nagyszerű érzés ott lenni, ahol minden elkezdődött, ahonnan az olimpiai mozgalom kiindult. Szeretem a játékok hangulatát, azt, hogy itt vannak együtt az összes sportág legjobbjai.
- Szereti Athént?
- Igen, gyönyörű város.
- Bízik a címvédésben?
- Ezért jöttem ide, csak ez foglalkoztat. Nagyon jó esélyt látok arra, hogy újra én legyek az olimpiai bajnok.
- Milyen időeredménnyel lenne elégedett?
- Nem érdekel az időm, komolyan. Tőlem akár 13 másodperccel is nyerhetek, csak nyerjek, mert ez a lényeg. Csakis az arany érdekel.

No, ennyire volt idő, és még eközben is odafordult hozzám John Smith, s kissé barátságtalanul megkérdezte: "Maga meg kicsoda?" "Újságíró" - válaszolt helyettem Greene, ami megnyugtatta az edzőt, s mentünk tovább.
Greene jókedvét az is okozhatta, hogy egy órával korábban magabiztosan, 10.18 másodperccel futamgyőzteként jutott tovább a 100 méter első fordulójából, míg társa, Boldon 10.41-gyel futamában negyedik lett és kiesett. Ő volt a morcosabb - arra a kérdésre, hogy hajlandó-e egy kis beszélgetésre, egyértelműen felelt: "No, sorry." Igaz, éppen elég kellemetlen kérdésben részesült már korai búcsúja miatt a stadion vegyeszónájában a rárontó újságíróktól. Egy kis pluszedzést mindenesetre kapott a két sztár a mai versenyek után, merthogy amikor végre kiértek az olimpiai komplexumból, fogtak egy taxit, ami azonban kicsit távolabb állt meg, így Greene és Boldon futottak egyet, hogy minél előbb beszállhassanak. A délelőtti eredmény után már tudtuk, most is kiderült: Greene van jobb formában, ő ért hamarabb oda a New Yorkihoz hasonlóan sárga taxihoz...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik