Szendrői Ildikó búcsúja

F. G.F. G.
Vágólapra másolva!
2004.05.06. 22:57
Címkék
Rendhagyó módon kezdődött a szerdai GödöllőMiskolc helyosztó. Szendrői Ildikó nyitását követően a főbíró a sípjába fújt, hogy a kisvárosi klub vezetője, a baráti kör képviselői és a gödöllői önkormányzat sportbizottságának elnöke ajándékokkal, virágcsokrokkal köszönthessék a több mint két évtizedes aktív sportpályafutását befejező ütőjátékost.
A nemzeti válogatottban 13 alkalommal szerephez jutott Szendrői Ildikó 13 évesen az Építők SC-ben ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd a Csepeli Duna TSZ SK, az Újpesti Dózsa, a BVSC, az Eger, a BSE, a Pulzus és – az utóbbi öt évben – a Gödöllő jelentették összességében eredményesnek tekinthető karrierje állomásait. Négyszer játszott bajnoki és kupadöntőben, az aranyéremről azonban rendre lemaradt. A múlt visszaidézésekor Szendrői az Egerben töltött rövid időszakot, illetve a gödöllői együttessel az Extraligába történt feljutást sorolta legszebb emlékei közé.Szinte bizonyosra vehető, hogy Szendrői Ildikó a jövőben elszakad a röplabdától, helyette inkább a nyelvtanári hivatást választja, esetleg a gazdasági szférában kamatoztatja angoltudását. A reményt, hogy egyszer a családból újabb kiváló röplabdázót láthatunk a pályán, egyelőre hat és fél éves kislánya táplálja. Laura ugyanis nemrégiben bejelentette: szívesen lépne édesanyja nyomdokaiba a röplabdapályán. Ha így lesz, magasra tett mércét kell majd túlszárnyalnia.Jönnek a bolgárok

Alighogy hazatért szerbiai útjáról a magyar férfi röplabdaválogatott máris újabb kitűnő ellenféllel néz majd szembe a hétvégen. A Világligában is érdekelt Bulgáriával játszanak a Demeter-legények két felkészülési mérkőzést, hiszen mindkét együttes érdekelt a jövő hétvégi Eb-selejtezőn. Az első találkozót pénteken Dabason, a nemrégiben megnyitott Városi Sportcsarnokban rendezik 17 órától, míg a visszavágásra másnap, szombaton a Vasas Folyondár utcai létesítményében 16 órától lesz lehetősége a vesztesnek. Mindenképpen érdemes kilátogatni a találkozókra, hiszen a magyar gárdában már ott lesz az újdonsült spanyol bajnok Veres Péter és a német ezüstérmes Koch Róbert is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik