Bolton: Vajon mire lesz képes a művészek társasága?

GALAMBOS PÉTER, IZSÁNYI SZABOLCSGALAMBOS PÉTER, IZSÁNYI SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2003.08.14. 21:15
Címkék
A Bolton az egyike azon hét ligaalapító csapatnak, amely sohasem nyert bajnokságot. Háromszor is harmadik lett az élvonalban, igaz, ez legutóbb 1925-ben sikerült. Az FA-kupában több babér termett a Wanderers számára, a klub négyszer is megnyerte azt, legutóbb 1958-ban, a Manchester United elleni döntőben.
A legutóbbi harminc év azonban a sikertelenség jegyében telt, az áttörést a Bruce Rioch, Colin Todd duó közös edzői tevékenysége hozta meg. A negyedosztály középcsapatából három szezon alatt Premier League-es csapat lett, 1995-ben nemcsak az élvonalba jutást ünnepelhette meg az alakulat (a rájátszás döntőjében, fantasztikus mérkőzésen nyert a Reading ellen 4–3-ra), hanem a Ligakupa fináléjáig való menetelést is. Igaz, a Liverpool már túl nagy falat volt a csapatnak.
A gárdánál a következő években több edző is megfordult, miközben ingadozott az első és a másodosztály között. Sam Allardyce vezetésével 2001-ben ismét nyert a rájátszásban, ezúttal már ütőképes csapattal vágott neki a pontvadászatnak, és sikerült bent maradnia, mint ahogy – csupán egy hajszállal – a legutóbbi idényben is.
A jelenlegi keretben igazi futballművészek szerepelnek, a csapatkapitánnyá frissen kinevezett Okocha, a világ- és Európa-bajnok Djorkaeff, a görög Jannakopulosz és a napokban szerződtetett Jardel (képünkön) egyaránt színes egyéniségei lehetnek az új szezonnak. Ráadásul a művészek mellett tökéletes "zongoracipelők” sündörögnek majd, így meglepő lenne, ha Allardyce csapata ezúttal is a kiesés elleni küzdelemre kényszerülne. A gárda elszántságáról már az első fordulóban, az MU elleni meccsen meggyőződhetünk.

Bolton Wanderers (17.)

Bolton Wanderers Football Club.
S:
Reebok (27 879).
Sz: kék-fehér.
Le: 4x angol FA-kupa-győztes (1923, 1926, 1929, 1958).
I: www.bwfc.premiumtv.co.uk.
B: Trotters (futkosók)
A keret. Kapusok: Poole (1), Jaaskelainen (22), Bon (30); védők: Barness (2), Charlton (3), N’Gotty (5), Iván Campo (16), Laville (17), Hunt (18), Livesey (23); középpályások: Nolan (4), Djorkaeff (6), Jannakopulosz (7), Frandsen (8), Okocha (10), Gardner (11), J. Smith (20), Farrelly (21); csatárok: Pedersen (9), Davies (14), Facey (19), J. Johnson (24), Jardel. Menedzser: Sam Allardyce
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik