Pottharst: meglepő felbukkanás

SZABÓ GÁBOR jelenti KlagenfurtbólSZABÓ GÁBOR jelenti Klagenfurtból
Vágólapra másolva!
2003.07.31. 21:57
Címkék
A Klagenfurt felett gomolygó felhők késő délelőtt könnyítettek magukon, így csütörtökre előkerültek az esőkabátok a centerpálya nézőterén. Mi még Nagy Krisztina és Pethő Anita szerdai vereségét sirattuk, hiszen az ellenük három játszmában, a végén minimális különbséggel nyerő Claasen, Deister duó továbbra is iparkodott.
Az olimpiai bajnok Pottharst (szemben) is homokra lépett Klagenfurtban
Az olimpiai bajnok Pottharst (szemben) is homokra lépett Klagenfurtban
Az olimpiai bajnok Pottharst (szemben) is homokra lépett Klagenfurtban
Az olimpiai bajnok Pottharst (szemben) is homokra lépett Klagenfurtban
Az olimpiai bajnok Pottharst (szemben) is homokra lépett Klagenfurtban
Az olimpiai bajnok Pottharst (szemben) is homokra lépett Klagenfurtban
Kubai testeken át vezetett a németek útja a főtáblára, ahol mindjárt első csoportmeccsükön megszorították a világranglista hetedik helyén tanyázó cseh Novakovát és Celbovát. Ha ebből indulunk ki, nincs is olyan ordító különbség a magyarok és a krém mögött következő párosok között. Persze ez csak elmélet, hiszen a Nagy, Pethő duó tagjai csak tréning jelleggel taposhatták a homokot reggel (a lett Minusa és Pulina volt az edzőpartner), és délután már búcsút intettek a World Tour-diadalnak.
Nem úgy a közönség, amely az eső ellenére – a kiosztott nejlonkabátokba burkolózva – fantasztikus hangulatot varázsolt a centerpályára. Szinte hihetetlen, de hét-nyolcezer szurkoló követte figyelemmel az osztrák Schrofenegger fivérek meccsét a selejtező első fordulójában. A két testvér háromszettes győzelemmel köszönte meg a kitartást.
Szintén sikerrel vette az első akadályt a női főtáblán az ausztrál Clarke, Pottharst kettős, ami nem meglepetés, ellenben annál váratlanabb Pottharst megjelenése Klagenfurtban. A sydneyi olimpiai bajnok (Coockkal szerzett aranyérmet) ugyanis márciusban bejelentette végleges visszavonulását, mondván, 38 éves és a térdei sem bírják már a gyûrődést. A pálfordulás alapvető oka, hogy Clarke eredeti társa, Gooley megsérült Marseille-ben, így Clarke egyedül maradt. Ebbe azonban nem akart beletörődni, ezért felhívta Pottharstot, hogy segítsen rajta, de nem csak ő, hanem az Ausztrál Nemzeti Sportprogram vezetői is agitálták a visszatérésre az ötkarikás bajnokot – aki engedett.
"Bár az utóbbi hónapokban nem sokat játszottam, pszichikailag tökéletes állapotban vagyok. Nemrégiben Los Angelesben töltöttem a szabadságom, és több amerikai éljátékossal együtt készültem” – mondta Pottharst, aki hozzátette, hogy a féléves pihenő jót tett a térdeinek. A tervek szerint egyébként nem csupán beugrásról van szó, hanem hosszú távú együttmûködésről: Pottharst és Clarke bevallottan az athéni olimpiai szereplést tûzte ki célul.

Az U23-as Eb-n indul Kiss Bence és Regina

STARA JABLONKI. Kiss Bence és Kiss Regina a lengyelországi Stara Jablonkiban szerepel a pénteken kezdôdô U23-as Európa-bajnokságon. A viadal miatt a tavalyi U21-es világbajnokságon nyolcaddöntôbe jutó testvérpár nem vesz részt a Rucanor ob siófoki nyolcas fináléjában.
Az új szuperpáros aztán második meccsén megadta magát a tavalyi világranglista élén végzett amerikai Walsh, May párosnak, az igazi szenzációt azonban a selejtezőből feljutó, a ranglista 42. helyén álló norvég Hakedal és Torlen szolgáltatta a tizedik helyezett kínai egység, Tien Csia és Vang Fej legyőzésével.
Hogy mennyire fontos tartományi esemény a klagenfurti Grand Slam, bizonyítja, hogy Jörg Haider kormányzó is kilátogatott az eseményre, nem is csak tíz percre. Délelőtt érkezett, de még délután három órakor is ajándékot osztott a fedett lelátón, egy kis népszerûség-növekedésben reménykedve.

Swatch World Tour-Grand Slam, Klagenfurt
Nők (a pénzdíj: 260 ezer dollár). Főtábla. Érdekesebb eredmények. B-csoport: Walsh, May (amerikai)–Clarke, Pottharst (ausztrál) 2:0 (19, 14). D-csoport: Hakedal, Torlen (norvég)–Tien Csia, Vang Fej (kínai) 2:0 (12, 16). F-csoport: Novaková, Celbová (cseh)–Claasen, Deister (német) 2:1 (14, –16, 13). H-csoport: Ahmann, Vollmer (német)–Kadijk, Leenstra (holland) 2:0 (14, 20)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik