Díjazták az élvonal legjobbjait

HAVASRÉTI BÉLAHAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2002.12.19. 21:36
Címkék
A gyerekközönség legnagyobb örömére befutott a futball Mikulása is (Fotó: Danis Barna)
A gyerekközönség legnagyobb örömére befutott a futball Mikulása is (Fotó: Danis Barna)
A gyerekközönség legnagyobb örömére befutott a futball Mikulása is (Fotó: Danis Barna)
A gyerekközönség legnagyobb örömére befutott a futball Mikulása is (Fotó: Danis Barna)
A gyerekközönség legnagyobb örömére befutott a futball Mikulása is (Fotó: Danis Barna)
A gyerekközönség legnagyobb örömére befutott a futball Mikulása is (Fotó: Danis Barna)
Ahogy napról napra araszolunk az év legszebb ünnepéhez, országszerte úgy sűrűsödnek az évzáró összejövetelek, a jótékony célú adakozások. Így van ez a legnépszerűbb sportágban, a labdarúgásban is. Lassan már hagyomány, hogy a sportág vezetői karácsony előtt megrendezik díjkiosztással egybekötött, s szinte az egész délutánt betöltő tartalmas, szórakoztató műsorukat, amely "Futballkarácsony” néven zajlik. Az elmúlt évben a főváros adott otthont az eseménynek, tegnap este pedig Győr város, illetve a helyi sportélet új büszkesége, az egyetemi sportcsarnok volt a színhelye a Magyar Labdarúgóliga (MLL) jótékony célokat szolgáló rendezvényének.
És hogy miért éppen Győr?…
"Az egy hónappal korábban átadott sportcsarnokot üzemeltető Unihall Kft. ügyvezetője, Pintér Imre keresett meg bennünket, és ajánlotta fel a lehetőséget a rendezésre – tájékoztatott Gelei Károly, az MLL marketingigazgatója. – Mi pedig örömmel jöttünk Győrbe, vagyis abba a városba, ahol mély gyökerei, komoly hagyományai vannak a labdarúgásnak. Reméljük, sikerült olyan tartalmas műsort öszszeállítanunk, amely maradandó emlékű, kellemes szórakozást nyújt a közönségnek.”
Nos, minden előzetes hírverés ellenére sajnos gyér érdeklődés kísérte a jószándékú eseményt. Előbb alig háromszázan ültek a lelátón, majd az idő múlásával munkahelyről, vásárlásból elszabadulva azért már ötszázra emelkedett a nézőszám.
Első programpontként játékos sportvetélkedőt bonyolítottak le: az öt-öt tagú csapatokat két profi, egy gyermeklabdarúgó mellett két vendég (sportoló, vezető) alkotta. Az öt számból álló sorverseny alapszakaszának végén kialakult, hogy milyen párosításban folytatódik a játék a végső helyezésekért. Ez a játék először az ötödik helyért vívott mérkőzésért kezdődött, amely dunaújvárosi sikerrel zárult, de azért a győrieknek sem kell elkeseredniük, mivel a lezárult őszi idényhez hasonlóan itt is bejutottak az első hat közé. Zavadszky Gábor szabályosnak látszó góljának érvénytelenítése után az újpestiek birtokába került a harmadik hely, míg a döntőben a ZTE diadalmaskodott. Nézzük e különleges torna végeredményét: 1. Zalaegerszeg (Molnár Balázs, Csóka Zsolt – profi labdarúgó; Molnár Dániel – gyerekjátékos; Csókáné Molnár Anita – kosárlabdázó; Markó Gábor – röplabdaedző), 2. FTC, 3 Újpest, 4. MTK, 5. Dunaferr, 6. Győri ETO.
A sorversenyek között, majd azok befejeztével kiosztották a 2001–2002 évi bajnoki év különdíjait, amelyeket az MLL nevében Gelei Károly, Szilágyi György és Kiss György adott át.
A legjobb játékos Urbán Flórián (ZTE) lett, az év felfedezettje díjat Gyepes Gábor (FTC) vette át, míg a Borsodi Liga legjobb edzőjének Bozsik Pétert találták, a legjobb játékvezető pedig Szabó Zsolt volt.
Verseny volt a fair play díjért. A Borsodi Ligában a bajnok Zalaegerszeg, az NB I B Nyugati csoportjában a Lombard FC Tatabánya, a Keleti csoportban pedig a Nyírségi Spartacus, míg a kiemelt ifjúsági bajnokságban az U19-esek között az Újpest, az U17-esek között a ZTE lett a legsportszerűbb csapat. Az élvonal közönségdíját a Dunaferr csapata nyerte.
A hajdani legendás újpesti gólkirály, a 20-szoros válogatott Deák Ferenc özvegye által alapított és a legeredményesebb játékosnak járó különdíjat Tököli Attila, az FTC csatára kapta, ő az elmúlt bajnoki évben 28 találattal lett a Borsodi Liga legeredményesebb futballistája, de még a Dunaferr színeiben.
A díjátadások után még két mérkőzésre került sor. Először a liga válogatottja Győr-Sopron megye válogatottjával mérkőzött, majd a 20 évvel ezelőtt magyar bajnokságot nyert és Verebes József mesteredző által dirigált Győri ETO a liga öregfiúk-válogatottjával mérkőzött.
"Mindig örömmel jövök Győrbe, különösen akkor, amikor azokkal a volt játékosaimmal találkozhatok, akikkel feledhetetlen sikereket értünk el a két arany megnyerésével” – mondta a korábban Mágusként is becézett mesteredző.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik