Új nevek a Jasko-csapatban

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2002.08.27. 21:52
Címkék
Szuper Levente Nottinghamben is bizonyíthatja, nem véletlenül lett a vb legjobb kapusa
Szuper Levente Nottinghamben is bizonyíthatja, nem véletlenül lett a vb legjobb kapusa
Szuper Levente Nottinghamben is bizonyíthatja, nem véletlenül lett a vb legjobb kapusa
Szuper Levente Nottinghamben is bizonyíthatja, nem véletlenül lett a vb legjobb kapusa
Szuper Levente Nottinghamben is bizonyíthatja, nem véletlenül lett a vb legjobb kapusa
Szuper Levente Nottinghamben is bizonyíthatja, nem véletlenül lett a vb legjobb kapusa
Korántsem természetes, hogy a magyar jégkorong-válogatott augusztusban pályára lép, olyannyira nem, hogy ilyesmire mostanában nem is volt példa. Vélhetően a tavaszi divízió-1-es világbajnokságon elért második helynek is köszönhető, hogy idén a kivétel erősíti a szabályt elve alapján az együttes már augusztus 30-án Nottinghamben, az Eurotour keretében megkezdi nagy menetelését, azaz a felkészülést a jövő évi, ugyancsak hazai pályán megrendezésre kerülő vb-re. A vadonatúj kezdeményezés – amelyen a világ legjobb nyolc válogatottját követő válogatottak szerepelnek – első állomásán Angliában pénteken az olimpiai negyedik fehéroroszok, szombaton az ugyancsak az élvonalban szereplő szlovének, vasárnap pedig a házigazda britek lesznek Jan Jasko játékosainak az ellenfelei. A kedden délelőtt az Admiral Étteremben tartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a szövetségi kapitány a rendkívül erős mezőny ellenére nem a pofozógép szerepét szánja a mieinknek, sőt a torna első vagy a második helyének megszerzését tűzte ki célul. A csütörtökön útra kélő együttes legnagyobb része természetesen azonos a világbajnokságon szerepelt csapattal, de azért akadnak változások: Vas J., Sándor, Szuna, Gebei, Peterdi, Csibi és Kovács F. kimaradt, a helyükre Sille, Vas M., Kovács Cs., Dobos, Fodor, Orsó és Gröschl került. Ezek alapján a válogatott keret a következő: Szuper, Budai (kapusok), Sille, Tőkési, Palkovics, Ocskay, Kovács Cs. (1.. sor), Horváth A., Tokaji, Simon, Dobos, Ladányi (2. sor), Kangyal, Svasznek, Gröschl, Majoross, Fodor (3. sor), Vas M., Szélig, Kaszala, Orsó, Erdősi (4. sor). Anynyit még mindenképpen érdemes tudni, hogy az Eurotournak lesz még további három állomása. A magyar válogatott Székesfehérvárott és Dunaújvárosban (november 8–10.) Ukrajna, Szlovénia és Nagy-Britannia, Kijevben (december 13–15.) Ukrajna, Fehéroroszország és Nagy-Britannia, Minszkben (február 7–9.) pedig Fehéroroszország, Lettország és Franciaország ellen lép pályára.
Persze nem csak a válogatottra vár nehéz erőpróba, hiszen alig több mint egy hónap múlva az Alba Volán-FeVita és a Dunaferr SE részvételével megkezdődik az öt ország kilenc élcsapatát tömörítő Interliga is. Az elmúlt esztendőhöz képest itt erősebb mezőny várható, hiszen a horvát Medvescak Zagreb és a jugoszláv Vojvodina mellett a világ élmezőnyéhez tartozó Szlovéniából az Olimpija Ljubljana, Slavija Optima Ljubljana, az Acroni Jesenice és a HK Bled, míg a világbajnoki címvédő Szlovákiából az Extraliga második helyén végzett (!) HC Zvolen szerepel majd. Az is változás lesz a korábbiakhoz képest, hogy – bizonyára a színvonal várható emelkedése miatt – a Siemens jóvoltából most először lesz pénzdíjas a versenysorozat. A hazai küzdelemsorozat bronzérmese, a Ferencváros sem marad nemzetközi megmérettetés nélkül: a zöld-fehérek a honi bajnokság mellett a horvát NK Zagreb, a jugoszláv Crvena zvezda és Novi Sad Stars, a szlovén Maribor társaságában az ősszel induló Adria-ligában játszanak.
S hogy egy kicsit messzebb is tekintsünk: az előttünk álló idény legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye kétségkívül a divízió-1-es világbajnokság lesz, amelyre 2003. április 15. és 21. között kerül sor a fővárosban. Salbert Ferenc, a most épülő Budapest Aréna igazgatója elmondta, hogy a minden igényt kielégítő, világszínvonalú csarnok az év végére készül el, januártól márciusig "próbajáraton” üzemel majd, azt követően pedig kisebb rendezvényekkel készülnek a Budapest Aréna első nagy eseményére, a divízió-1-es jégkorong-világbajnokságra. A szervezők közben elkészítették a vb sorsolását, amelyre a nemzetközi szövetség vezérkara már áldását is adta, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott sorrendben Hollandia (április 15.), Románia (április 16.), Kazahsztán (április 18.), Litvánia (április 20.) és Lengyelország (április 21.) ellen lép majd jégre, remélhetőleg telt ház, azaz 8500 néző előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik