Skóciába kerülhet a védő

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2002.08.26. 21:52
Címkék
Információink szerint Mátyus János Skóciában, a Hibernian csapatában folytathatja pályafutását. A harmincnégy magyar válogatott mérkőzésen három gólt szerző védő egyelőre nem írta alá szerződését, ám könnyen lehet, hogy a Ferencváros után ismét zöld-fehér dresszt húz.
Mátyus Jánosnak már hiányzik a játék
Mátyus Jánosnak már hiányzik a játék
Mátyus Jánosnak már hiányzik a játék
Mátyus Jánosnak már hiányzik a játék
Mátyus Jánosnak már hiányzik a játék
Mátyus Jánosnak már hiányzik a játék
Mátyus a BVSC, a Kispest és az FTC játékosa volt itthon, majd az akkor még a német másodosztályban szereplő FC Energie Cottbushoz szerződött (az aláírás idején ő volt a klub történetének legdrágább játékosa), és a feljutást kiharcoló gárda védősorában két év alatt negyvenhat Bundesliga-meccsen három gólt szerzett.
A nyáron elköszönt Eduard Geyer csapatától, és sokáig csak találgatni lehetett, melyik együttesben folytatja pályafutását. Edzett az olaszországi Perugiában, volt ajánlata Németországból, Franciaországból, sőt, Kínából is, a legfrissebb hírek szerint pedig Skóciában tartózkodik. Annyi bizonyos, hogy a Hibernianra ráférne némi erősítés: az alakulat ebben a szezonban hazai pályán az Aberdeentől 2–1-re, a Rangerstől 4–2-re kapott ki, idegenben a Hearts ellen 5–1-es, a Dundee ellen 2–1-es vereséget volt kénytelen elkönyvelni, azaz négy forduló után pont nélkül áll – ezzel pedig tizenkettedik, azaz utolsó a tizenkét csapatos skót bajnokságban.
Az 1875-ben alakult klub sikereit sem tart sokáig felsorolni: százhuszonhét év alatt az edinburgh-i Easter Roadon négy bajnoki címet (1903, 1948, 1951, 1952), két Skót Kupa-győzelmet (1887, 1902) és két Ligakupa-elsőséget (1973, 1992) ünnepeltek. Bajnok ötven, skót kupagyőztes száz éve volt legutóbb a Hibernian – egyik sem ma volt…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik