Rivaldo a 11-es mezt kapja meg

CS. G.CS. G.
Vágólapra másolva!
2002.08.07. 22:19
Címkék
Lengőbordák közé helyezett elsőrangú könyökösök, az alkalomhoz illő fényességűre tisztított cipők vad letiprása, heveny lökdösődés, avagy a milánói Hotel Gallia különterme olykor úgy nézett ki, mintha élelmiszercsomagokat osztanának egy afgán kisvárosban. Az újságírók és fotóriporterek veszett tülekedése természetesen őfelségének, Rivaldónak szólt, akit szerdán mutattak be a Milan vezetői a médiának és a szurkolóknak.
Rivaldo a Tomassonnak szánt mezt kapta
Rivaldo a Tomassonnak szánt mezt kapta
Rivaldo a Tomassonnak szánt mezt kapta
Rivaldo a Tomassonnak szánt mezt kapta
Rivaldo a Tomassonnak szánt mezt kapta
Rivaldo a Tomassonnak szánt mezt kapta
A brazil fenomén egyébként elárulta, abban, hogy a piros-feketéket választotta, óriási szerepe volt Silvio Berlusconinak, aki miniszterelnöki teendői mellett is többször szakított időt arra, hogy Rivaldót szeretett klubjához csábítsa. "Számtalanszor beszéltünk, nem tudom, hogyan köszönjem meg azt a bizalmat, amivel az elnök úr kitüntetett” – kampányolt egy keveset az új fiú. A hároméves szerződést aláíró, 30 esztendős futballista két dologra nem volt hajlandó: honfitársáról, Ronaldóról nyilatkozni, valamint a Barca új edzőjét, Louis van Gaalt minősíteni. "Azért vagyok itt, hogy a Milanról beszélgessünk. Barcelonát otthagytam, minthogy a helyzet elviselhetetlenné vált. Márpedig ha nem érzem jól magam, csakis egyet tehetek, megpróbálom a szerződésemet lezárni. Később megkaptam a Milan ajánlatát, és remélem, jól döntöttem, amikor elfogadtam. Két éve már közel jártunk ahhoz, hogy ide szerződjek, de akkoriban a Barcelonának sokkal több pénze volt, azaz nem lehetett kérdéses, hogy maradok. Most változott a helyzet.”
Rivaldo teketóriázás nélkül kijelentette: rögtön az első idényben bajnoki címet akar nyerni az utolsó három esztendőt trófeák nélkül zárt egyesülettel. "Tisztában vagyok azzal, hogy nem lesz könnyű, de a Milannál tudják mi a siker, én pedig azt, hogy itt éhesek a sikerre. Remélem, ez a sok remek játékos meg fogja szerezni a scudettót. Nem hinném, hogy bármelyik vetélytárstól félnünk kellene: csupán respektálni illik őket.” Arra a kérdésre, hogy a világbajnoki cím elnyerését követően mi motiválja még, azt felelte: "Számomra a futball elhivatottság. Az, hogy mezt cseréltem, plusz mozgatóerőt jelent, hiszen itt mindent elölről kell kezdenem.”
A mezekkel kapcsolatban egyébiránt Adriano Galliano elnökhelyettes bejelentette: Rivaldo a 11-es számot kapja, amelyet a frissen igazolt Jon Dahl Tomassonnak szántak, a dán azonban átengedte, Galliani szerint "rendkívüli intelligenciáról téve tanúbizonyságot”. Ugyanakkor a Barcához képest "emelkedő” mezszám (ott a 10-est hordta) korántsem jelenti, hogy Rivaldo lőtt góljainak a száma is emelkedik – sőt: "Az olasz bajnokság más, iszonyatosan nehéz lesz tartani a spanyoloknál megszokott átlagot, de mindent megteszek, hogy sikerüljön.”
A Lazio is mindent megtesz, hogy megússza a FIFA "odaverését”: a római klub még mindig tízmillió fonttal tartozik a Manchester Unitednek a tavalyi Stam-akvizíció hátralékaként, ennyi pénz azonban nincs a kasszában. Hanem kitalálta a klubvezetés, hogy ingyen átengedné Juan Pablo Sorint az MU-nak, azt remélve, így megúszhatja a világszövetség szankcióját. Kínos, de az Old Traffordon senkit sem dobott fel az ötlet, Alex Ferguson közölte, neki nem kell Sorin, nem tudna alkalmazkodni a csapat taktikájához – azaz az örök városban valami mást kell kifundálni.
Zárásképp egy egészen lelombozó hír: véglegessé vált, hogy a Fiorentina 1926 Florentia az ősztől a C2 osztályban indulhat. Ez nem elírás, a lilákat totális anyagi csődjük okán a negyedik vonalba minősítették vissza, mert minden új proficsapatnak a legalacsonyabb osztályban kell kezdenie. Az erről megjelent közlemény azon mondata, hogy az immáron Firenze városa alá tartozó futballcsapat "a C2-es profiliga által támasztott összes követelménynek eleget tett”, már-már bántóan ironikus, jóllehet nem annak szánták…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik