Elkezdődött a légióstesztelés

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2002.06.13. 20:34
Címkék
Garami József mesteredzô nem húzta az idôt, azonnal futást rendelt a játékosoknak
Garami József mesteredzô nem húzta az idôt, azonnal futást rendelt a játékosoknak
Garami József mesteredzô nem húzta az idôt, azonnal futást rendelt a játékosoknak
Garami József mesteredzô nem húzta az idôt, azonnal futást rendelt a játékosoknak
Garami József mesteredzô nem húzta az idôt, azonnal futást rendelt a játékosoknak
Garami József mesteredzô nem húzta az idôt, azonnal futást rendelt a játékosoknak
Az élvonalbeli csapatok közül elsőként az ezüstérmet szerzett Ferencváros kezdte meg a felkészülést a július végén rajtoló bajnokságra. Bár Balog Zoltán sérülés miatt (a játékos a porcműtétje után egyelőre bottal jár), Szűcs Lajos, Pinte Attila, Marek Penksa és a tavasszal a Vasasnak kölcsönadott Hrutka János a meghosszabbított szabadsága miatt hiányzott az edzésről, ennek ellenére huszonnyolc játékos vett részt az első foglalkozáson.

Nem volt tehát jelen az első tréningen a szabadságát töltő Pinte, ám úgy hírlik, hogy a szlovák válogatottnak a görög első osztályból van ajánlata, így elképzelhető, hogy a szélsővel nem is találkoznak már a szurkolók. Mégis magas a létszám, és ennek oka az, hogy hat futballista is próbajátékra jelentkezett a Népligetben. Ott volt az edzésen a bosnyák, ám ausztrál állampolgárságú Szasa Radulovics, a jugoszláv Nebojsza Vitasz, aki a másodosztályú Dinamo Pancsova labdarúgója, és huszonnégy gólt szerzett az elmúlt bajnokságban, kifutott a gyepre a szintén pancsovai Igor Zsurzsinov, valamint a jugoszláv Ivan Janics. Próbajátékosnak számítható Varga Zoltán kapus is, ő korábban a BVSC-ben védett, és az ifjúsági válogatottban is szerepelt, ám számításba jöhet azok között, akik a Siófokra távozó Németh Gábort helyettesíthetik.

Megjelent a Népligetben és részt vett a gyakorláson a Celldömölkre kikölcsönzött Halgas Tibor és Gajda István is, valamint a tavasszal Siófokon futballozó Rob Kornél. Tréningeztek az egyelőre bizonytalan sorsú labdarúgók is, úgymint például Szili Attila, akit június 30-áig adott kölcsön a Vasas a Ferencvárosnak, s mint tudjuk, ő júliustól már az MTK játékosa lesz – elvileg, mert a gyakorlatban a Ferencváros szeretné megtartani a középpályást. Nem tudni még, hogy mi lesz a sorsa Marius Chereginek és Szkukalek Igornak – ők mindketten edzettek, de az esetleges távozásuk, avagy maradásuk ügyében még zajlanak a tárgyalások. Szkukaleket meg kellene vásárolni a cseh Drnovice együttesétől, Cheregivel pedig külön megállapodásra lesz szükség, mert a védőnek lejár a szerződése.

A nagy meleg ellenére frissen és jókedvűen mozogtak a ferencvárosiak a mintegy száz szurkoló kíváncsi tekintete előtt a népligeti bázison. A kérdés az: miért e korai kezdés?

Garami József erre egyszerű s logikus választ adott: "Úgy ítéltem meg, hogy a két és fél hét pihenő elég volt arra, hogy kipihenjék a játékosok az elmúlt bajnokság fáradalmait. A felkészülésünk egyébként három szakaszra bontható, tíz napig amolyan ráhangoló edzéseket végzünk, aztán három hét kemény munka következik, ezen időszak alatt elképzelhető, hogy egy hétre külföldre is elutazunk. A bajnokság előtti két hétben már a mérkőzésekre hangolunk. Az első tíz napban várhatóan nagy lesz a jövés-menés, ekkor ugyanis több próbajátékos vesz részt az edzéseinken, és természetesen elképzelhető, hogy lesz olyan labdarúgó, aki meggyőző teljesítményt nyújt, és a szerződtetését szorgalmazom majd a vezetőségnek, de egyelőre konkrét igazolásokról nem tudok beszámolni.”

Természetesen részt vettek az edzésen a Ferencváros új szerzeményei is: Celldömölkről érkezett Somorjai Tamás, Győrből pedig Károlyi Sándor, ám úgy tűnik, az ígért nagy nevekre egyelőre várni kell.

Az eddigi nem túl látványos erősítés ellenére továbbra is tartja magát a hír, hogy a Ferencváros négy, de lehetőség szerint öt olyan meghatározó labdarúgót igazol akikkel aztán eséllyel indulhat a csapat az UEFA-kupában. Ezért is érdemes odafigyelni a Garami József által említett utolsó tíz napra…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik