Cipollini újra szakaszt nyert

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2002.05.31. 21:35
Címkék
Meglehetősen lassan kezdte a pénteki szakaszt a Giro dItalia mezőnye, a bringások mindössze 27 kilométer/órás átlagsebességgel teljesítették a táv első harmadát, ám mit tesz az élő televíziós közvetítés, amint megjelentek a kamerásokat fuvarozó motorosok a karavánban, azonnal megélénkült a verseny&
Már nem kelt útra Savoldelliékkel a német Heppner, aki minden bizonnyal pályafutásának egyik legszebb időszakát élte át, tíz napon át viselhette az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót, ám az utolsó hegyi szakaszon több mint félórás hátránnyal ért célba a győztes Tonkov mögött, nem csoda, hogy visszavonulót fújt.
Marco Pantani is hallatott magáról, holott az egykori kitűnő hegyimenő már szerdán befejezte az idei Girót. A Mercatone Uno versenyzője bejelentette: megkezdi saját csapatának felépítését, jövőre már annak színeiben akarja meghálálni a benne még mindig bízó szurkolók támogatását. Pantani amúgy értetlenül áll saját teljesítménye előtt: "Nem tudom, mi történt velem, soha még ilyen erősen nem készültem, mint ebben az évben, s a tesztek is azt mutatták, hogy minden a legnagyobb rendben van.” Ennek ellenére Pantani a 75. helyen állt, csaknem egy óra volt a hátránya Heppner mögött, amikor feladta a küzdelmet.
85. Giro d’Italia
18. szakasz, Rovereto–Brescia (143 km): 1. Mario Cipollini (olasz, Acqua & Sapone) 4:12:44, 2. Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) azonos idôvel, 3. Haselbacher (osztrák, Gerolsteiner) a. i., 4. Michaelsen (dán, Team Coast) a. i., 5. Strazzer (olasz, Phonak Hearing Systems) a. i., 6. Piccoli (olasz, Lampre-Daikin) a. i., 7. Sacchi (olasz, Saeco-Longoni Sport) a. i., 8. Vierhouten (holland, Lotto-Adecco) a. i., 9. Gerosa (olasz, Tacconi Sport-Emmegi) a. i., 10. Conte (olasz, Saeco-Longoni Sport) a. i.
Az összetettben: 1. (rózsaszín trikóban) Paolo Savoldelli (olasz, Alexia) 84:49:55, 2. Caucchioli (olasz, Alessio) 55 mp h., 3. Hamilton (amerikai, CSC-Tiscali) 1:28 p h., 4. Garate (spanyol, Lampre) 1:39 p h., 5. Tonkov (orosz, Lampre) 3:08 p h., 6. Escartin (spanyol, Coast) 3:19 p h., 7. Totschnig (osztrák, Gerolsteiner) 5:32 p h., 8. Verbrugghe (belga, Lotto) 7:54 p h., 9. A. Gonzalez (spanyol, Kelme) 8:12 p h., 10. Frigo (olasz, Tacconi) 9:41 p h.
Következik: 19. szakasz, Cambiago–Monticello Brianza, egyéni idôfutam (42.9 km)
TV: Eurosport, 16.30 (élô)
Visszatérve a pénteki sétatekeréshez: az olasz Moreni szökése némi színt hozott, ám ahogyan az várható volt, végül a sprinterek között dőlt el a szakaszgyőzelem sorsa. Az olasz Acqua e Sapone gárdája mindent megtett azért, hogy az idei Girón ötödik győzelméhez segítse Mario Cipollinit, s a jó csapatmunka meg is hozta gyümölcsét.
Az összetettben semmi sem változott, ám a csütörtöki és pénteki kemény hegyi szakasz után szombaton újabb nehéz erőpróba vár a még állva maradt versenyzőkre. A 42.9 kilométeres egyéni időfutam várhatóan eldönti majd, hogy ki nyeri meg ebben az évben az Olasz körversenyt. Papíron az amerikai Hamilton a favorit, bár a diadalhoz 1:28 perces hátrányt kellene ledolgoznia a haza pálya előnyével és a rózsaszín trikó nyújtotta lelki plusszal tekerő olasz Savoldellivel szemben…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik