Válogatott: surranópályán kerültem a legjobbak közé - Király Gábor

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 19:48
Amennyiben Egervári Sándor szövetségi kapitány beállítja a magyar válogatottba, Király Gábor a 75. válogatottságát ünnepelheti majd a pénteki, Svédország elleni, idegenbeli Európa-bajnoki-selejtezőn. A német másodosztályú 1860 München hálóőre ennek apropóján nyilatkozott a vasnepe.hu oldalon.

„...Amikor először védtem a válogatott kapuját, bele sem gondoltam, hogy egyszer majd idáig jutok. Dermesztő érzés végignézni a magyar válogatottak listáját. Olyan focisták, olyan legendák közé kerültem be jóformán surranópályán, akik a magyar futball meghatározó alakjai. Olyan érzés ez számomra, mintha felhőkarcolók között sétálgatnék. Félreértés ne essék, nem sorolom magam a legnagyobbak közé, de büszke vagyok arra, hogy eddig eljutottam" – mondta Király Gábor.

Király 1998. március 25-i debütálását követően hat szövetségi kapitánynál is védhetett, legemlékezetesebb válogatottbeli mérkőzésének az elsőt tekinti: Bécsben Ausztriát verte a megfiatalított Bicskei-csapat 3–2-re.

„...szinte az első labdaérintésemmel kivédtem az osztrák legenda, Toni Polster tizenegyesét. Azt az estét, azt a mérkőzést soha nem fogom elfelejteni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik