Válogatott: Rossi dönt, nekem el kell fogadnom – Világi

Vágólapra másolva!
2017.10.20. 12:39
null
„Rossinak hatalmas megtiszteltetés lenne, ha felajánlanák neki a magyar kapitányi posztot” (Fotó: Török Attila)
Világi Oszkár, a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő DAC tulajdonosa szerint a dunaszerdahelyi csapat edzőjének, Marco Rossinak nagy megtiszteltetés lenne, ha felkérnék Bernd Storck távozását követően magyar kapitánynak, és elfogadná az olasz szakember döntését.

 

Csütörtökön az MLSZ elnökségi tagja, Bánki Erik arról is beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hogy felvették a kapcsolatot Rossival.

„Azt nem tudom, hogy történt-e kapcsolatfelvétel Paulo Sousával, én is csak a folyosói pletykákból hallottam, hogy nem az elnök, de mások beszéltek vele – reagált Bánki a leendő szövetségi kapitány kilétét firtató kérdésre. – Azt a visszajelzést adta, hogy megtisztelő a felkérés, szereti a magyarokat, de nem szeretne szövetségi kapitányi feladatokat ellátni, ő tipikusan klubedzőnek tartja magát. Marco Rossival is történtek háttérbeszélgetések az információim szerint, de nyilvánvalóan más szereplő is képbe kerül. Az elnökség megbízta ezzel az elnököt és a főtitkárt, hogy egyeztessenek olyan szakemberekkel, akik megfelelő életpályával rendelkeznek, vagy olyan fiatalok, akikben reménybeli sikeres jövőt látunk.”

Világi Oszkár szerint ha úgy alakul, akkor el kell fogadnia az olasz edző döntését.

„Edzőnknek, Marco Rossinak hatalmas megtiszteltetés volna, ha felajánlanák neki a magyar labdarúgó szövetségi kapitányi posztot. Ha ez így lesz, akkor azt meg kell beszélni, és Rossi eldönti, hogy mit akar, azt a döntést el kell majd fogadnom” – mondta Világi Oszkár az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén.

Az FC DAC 1904 magyar elnöke szerint addig azonban a szerződésekhez kell tartani magukat, és az olasz labdarúgóedzőnek „velem van szerződése, és azt be kell tartani”.

A múlt héten Rossi is megszólalt az ügy kapcsán, akkor azt írta, hogy még nem kapott semmilyen megkeresést.

„Napok óta beszélnek róla. Talán néhányan az újságokban is olvasták. Rengeteg csodálatos üzenetet kapok, mindez nagy büszkeséggel tölt el. Néhány nappal ezelőtt pontosan ezen az oldalon arról írtam, hogyan érzek Magyarország iránt (második otthonomnak neveztem). Amikor az újságokból tudomást szereztem arról, hogy talán én vagyok a magyar futballválogatott egyik szövetségikapitány-jelöltje, a szívem megtelt örömmel. Jó néhány évet töltöttem el Magyarországon, és amikor csak tehetem, visszatérek. Nagyon szeretem a magyarokat, a kultúrát, a futballtradíciót, de el kell mondanom valamit. Igyekszem becsületes és profi lenni, akár a munkámról, akár a magánéletemről van szó, így szeretném leszögezni, hogy egészen mostanáig nem kaptam semmilyen megkeresést, és érvényes szerződésem van a DAC csapatával” – írta Marco Rossi múlt héten a Facebook-oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik