salloidaniel
Sallói Dánielt nagyon csábítja a Beitar (Forrás: DIGI Sport 24)

 

 

Sallói Dániel novemberben, Cipruson gólt lőtt és gólpasszt adott az U21-es válogatottban, így bekerült az új szövetségi kapitány, Georges Leekens látókörébe is.

„Bejött az U21-es öltözőbe, és elmondta, hogy mi vagyunk a jövő, figyelni fog minket, és megpróbál beépíteni minket a felnőttválogatottba, úgyhogy biztosan az összes U21-es csapattársammal ott vagyunk a noteszában. Az a kérdés, mikor kerül elő a nevünk” – nyilatkozta Sallói Dániel.

Édesapja, Sallói István is nagyszerű labdarúgó volt, 13-szor szerepelt a magyar válogatottban, és 1993-ban az év legjobb labdarúgójának is megválasztották. Kérdés, melyik Sallói viszi többre.

„Az egyéni képességekben, azt gondolom, jobb játékos, mint én voltam. Gyorsabb, jobban rúg, én viszont agresszívabb voltam. Ha ebben fejlődik, és a gyilkos ösztön erősebb lesz benne a pályán, akkor többre viheti, mint én” – mondta a Sport 24-nek Sallói István, a Digi Sport állandó szakkommentátora.

Sallói Dániel a Kansas Cityben már többször bizonyított, például a US Open Cup döntőjében, amelyben ő rúgta a mindent eldöntő gólt. Sallói Istvánnál – aki a helyszínen nézte meg a meccset – nem létezett ekkor büszkébb apa a földön. „A kupadöntő mesebelien alakult, tényleg ilyen »amerikai álom« formátumot vett azzal, hogy a fiam csereként szállt be, majd gólt lőtt. Ez egészen hihetetlen mennyiségű adrenalint indított meg az emberben. Amikor vége lett a meccsnek, én nem tudtam lenyugodni, ott szaladgáltam a pályán, amikor minket is beengedtek, sőt éjszaka sem tudtam aludni. Tényleg óriási élmény volt.”

A világ egy másik pontján is imádnák, ha lenne a csapatukban egy újabb Sallói. „A Beitartól folyamatosan írogatnak nekem – és most már Daninak is –, hogy menjen oda játszani, és vegye át az apja örökét. Úgyhogy valahol a fejünkben azért benne van, hogy egyszer a Beitarban jó dolog lenne őt látni” – fogalmazott Sallói István, akit 2001-ben megválasztottak az évtized második legjobb izraeli légiósának.

Dániel azonban egyelőre csak Kansasre koncentrál 2018-ban. „Mindenképp szeretnék ugyanúgy rengeteg meccset játszani, sok lehetőséget kapni és gólokat rúgni. Jó lenne, ha 30 meccsen 8-10 gólt tudnék szerezni a következő szezonban. Ez esetben már el tudnám mondani magamról, hogy az első évem jól sikerült, aztán folytattam ugyanazt a jó teljesítményt.”