Balogh Norbertet is figyelte Marco Rossi (Fotó: hullcitytigers.com)

 

Josh Magennist és Balogh Norbertet sem hívják meg a Hull Cityből hazájuk válogatottjába márciusban, miután az európai szövetség (UEFA) a héten arról döntött, hogy a koronavírus miatt egy évvel elhalasztja a nyárra tervezett Európa-bajnokságot, és így az Eb-re selejtező, jövő hétre tervezett mérkőzéseket sem rendezik meg – írja a Hull Live.

A cikk hozzáteszi, Magennis az északíreknél a Bosznia-Hercegovina, Balogh pedig a magyar válogatottnál a Bulgária ellen készülő keretbe kerülhetett volna be.

„Ahogy Marco Rossi szövetségi kapitány korábban már többször is elmondta, nagyjából negyven játékos teljesítményét kíséri figyelemmel ő és a szakmai stáb. Egy-egy összetartásra és mérkőzésre a végleges keret tagjai az esetek túlnyomó többségében közülük kerülnek ki. Legutóbb a pótselejtezők elhalasztása miatt végül nem hirdetett keretet a kapitány, de a megfigyelt játékosok között valóban ott volt Balogh Norbert” – reagált az ügyben megkeresésünkre Szabó Gergő, a magyar válogatott sajtófőnöke.

Úgy tudjuk, a nemzetközi protokoll szerint a klubokat néhány héttel a kerethirdetés előtt már értesíteni kell, ha van olyan játékosuk, aki bekerülhet a végső keretbe. Balogh esetében is erről lehetett szó, ez alapján írt a lehetséges behívásáról az angol portál.

Balogh az őszi sérülését követően februárban tért vissza a Hullba, két meccsen 40 percet játszott (mindkétszer csereként).