Válogatott: az ingadozások ellenére elégedett a montenegrói kapitány

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 10:52
null
A montenegrói kapitány elégedetten értékelt (Fotó: Szabó Miklós)
Mintegy egy év után sikerült győznie a montenegrói labdarúgó-válogatottnak: a hat mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozat a csütörtök esti, Podgoricában Magyarország ellen elért 2–1-es győzelemmel ért véget.

A montenegrói nemzeti csapat kispadjára a magyarok elleni mérkőzésen először ült le Faruk Hadzibegic, aki Koszovics és Mugosa góljának köszönhetően győzelemmel mutatkozott be. A montenegrói válogatottnak azért is volt fontos a mérkőzés, mert barátságos meccsen öt éve nem nyert: legutóbb Ghánát győzte le 2014 márciusában, így érthető, hogy a szövetségi kapitány pozitívan értékelte a csapat teljesítményét a találkozó után.

„Elégedett vagyok, különösen azzal a forgatókönyvvel, ami a korán kapott gól után következett. A csapatnak sikerült erőt és energiát találnia arra, hogy visszatérjen a meccsbe, s ennek örülök” – mondta Hadzibegic, aki hozzátette, örömteli hangulatról igen, eufóriáról nem lehet beszélni.

„Természetesen szép az, amikor egy edző győzelemmel mutatkozik be, de nagyon sok javítani való dolog van még. Természetesen mindig könnyebb egy győzelem után korrigálni, mint egy vereség után.”

A szövetségi kapitány szerint a győzelem megérdemelt, de a játék nagyon messze van attól, amire ez a montenegrói együttes képes.

„A játék ritmusával gondjaink vannak, egyes labdarúgók játszanak a klubjaikban, mások nem, ezért is ingadozik a játékunk. Nagyon jó lenne, ha ezen tudnék változtatni. Másik szemszögből nézve viszont azt kell mondanom, hogy elégedett vagyok, mivel arra kértem a fiúkat, hogy az eredménytől függetlenül focizzanak. És ők fociztak” nyilatkoztaHadzibegic, aki azt mondta, az a célja, hogy a montenegrói válogatott azon a szinten játsszon, amelyen az egykor Jugoszláviához tartozó, mostanra különálló államok – Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Macedónia – nemzeti együttesei vannak.

„A minőségünk megvan ehhez, s harcolnunk kell úgy, ahogy a magyarok elleni meccsen is tettük. A lelátóról érkező támogatást is éreztük, különösen akkor, amikor a legnagyobb szükség volt erre, s ez is fontos.”

Az egyenlítő gól szerzője, Nebojsa Koszovics a Montenegrói Rádió és Televíziónak adott nyilatkozatában kiemelte, nagyon boldog a válogatottban szerzett első találata miatt:

„Bízom abban, hogy ez egy új kezdet az új kapitánnyal” – mondta a játékos, aki egyetértett a győztes gólt tizenegyesből szerző Sztefan Mugosával, miszerint nehéz meccs vár rájuk szeptember 10-én, az Európa-bajnoki selejtezőn, amikor a csehek ellen lépnek pályára.

„Minden győzelem jelentős az önbecsülésünk miatt. Bízom abban, hogy a csehek ellen is jól játsszunk majd” – nyilatkozta Mugosa.

A Montenegrói Labdarúgó-szövetség honlapján megjelent tudósítás emlékezteti az olvasót arra, hogy a válogatott tizenkét és fél évvel ezelőtt mérkőzött meg először a magyar válogatottal: 2007 márciusában az volt a montenegróiak első mérkőzése, amelyen szintén 2–1-es győzelmet arattak, s a forgatókönyv is hasonló volt, hiszen Priskin Tamás már az első percben betalált, s a vendéglátóknak akkor is sikerült fordítaniuk.

Valamennyi montenegrói hírportál megemlítette, hogy a csütörtök esti mérkőzést Orbán Viktor magyar miniszterelnök Milo Djukanovics montenegrói elnök, valamint Dusko Markovics miniszterelnök társaságában nézte végig.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 2–1
(1–1)
Podgorica, Városi Stadion, 3370 néző. Vezette: Mecskarovszki (északmacedón)
Montenegró:
M. Mijatovics (D. Petkovics, a szünetben) – Marusics (Mugosa, 55.), M. Szimics (Lagator, 66.), Tomasevics, Radunovics – N. Vukcsevics (B. Jankovics, 77.) – Boljevics, Koszovics (Hocsko, 59.), V. Szavicsevics, Haksabanovics (Jovovics, 72.) – Becsiraj. Szövetségi kapitány: Faruk Hadzibegic
Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth (Orbán, a szünetben), Korhut (Ferenczi J., 61.) – Gazdag (Kovács I., a szünetben), Kleinheisler (Sigér, a szünetben) – Németh K., Holman, Nagy D. (Dzsudzsák, 68.) – Holender (Varga R., 64.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Koszovics (32.), Mugosa (75. – 11-esből), ill. Holender (2.)

A TALÁLKOZÓRÓL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította: Babják Bence és Szabó Miklós (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik