Válogatott: A játékunk sokat fejlődött, ezt kívülről is lehet látni – Sallai

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 20:56
null
Sallai Roland szerezte az első magyar gólt (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott 3–2-re kikapott Oroszországtól a Nemzetek Ligája B-ligájának 2. fordulójában a Puskás Arénában. A mérkőzés után Cseri Tamás középpályás, valamint két támadó, Nikolics Nemanja és Sallai Roland is nyilatkozott az M4 Sportnak.

 

„Nem olyan ütemben szerzek gólokat a válogatottban, amilyenben szeretnék, ez nagyon bosszant. Minden gól nagyon fontos számomra, de sajnálom, hogy ez ma nem ért semmit” – nyilatkozta Nikolics Nemanja az M4 Sportnak.

A fehérvári támadó szerint nem kezdett jól a magyar válogatott, mégsem tört össze – ez a bolgárok ellen is kulcsfontosságú lehet.

„Az első félidőben rosszul, tompán játszottunk. Az orosz válogatott jól letámadott minket, agresszívek voltak, kihasználták a helyzeteket. De a második félidőben irányítottuk a játékot, és ami nagyon fontos, elhittük, hogy van keresnivalónk nulla három után is. Sajnos ez most nem sikerült, de Bulgária ellen készek leszünk” – folytatta a Mol Fehérvár játékosa.

A rövid interjú végén elárulta, nem zavarja, ha a cserepadról kell beállnia.

„Jobban örülnék, ha kezdenék, de beszéltem a kapitánnyal erről. Mondta, hogy mire számítsak, nincs ezzel semmi gond. Sohasem volt az a feltételem, hogy csak akkor jövök, ha kezdőjátékos vagyok. Örülök, hogy a mai meccsen is kaptam fél órát” – tette hozzá Nikolics.

A másik magyar gól szerzője, Sallai Roland is megszólalt a lefújás után.

„Talán egy döntetlent elérhettünk volna az oroszok ellen. Kár, hogy az első félidőben elkövettünk pár hibát, de a második játékrésznek volt egy olyan szakasza, amikor rendkívül jól játszottunk, ott szereztük a góljainkat is” – mondta a második találatot jegyző támadó.

„Ha ezt a két mérkőzést nézzük, akkor három pontot szereztünk, de ami fontosabb, hogy a játékunk is sokat fejlődött, ezt kívülről is lehet látni. Van tervünk, amivel ki tudunk menni a pályára, ez nagyon nagy előrelépés. Megvannak a játékosokban azok a kvalitások, amik ide, a válogatottba kellenek” – tette hozzá a 23 éves játékos.

A magyar válogatottban bemutatkozó Cseri Tamás elmondta, nagy álma teljesült azzal, hogy a címeres mezt magára húzhatta. Hozzátette, a csapat mindent megtett, amit Marco Rossi kért, de a szerencsével hadilábon állt.

„Szerintem az oroszok jobban felkészültek belőlünk, a törököket sikerült megleptünk. Azt gondolom, hogy ma is jól játszottunk, kis szerencsével a vezetést és a győzelmet is megszerezhettünk volna” – mondta Cseri.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA, 3. CSOPORT
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 2–3 (0–2)

Budapest,
Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Mariani (olasz)
Magyarország:
Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Bese, Sigér (Kalmár, a szünetben), Nagy Á., Szoboszlai (Cseri, 82.), Holender – Sallai R., Szalai Á. (Nikolics, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Oroszország: Sunyin – Fernandes, Szemjonov, Dzsikija, Kudrjasov – Ozdojev, Zobnyin, Ionov (Karavajev, 75.) – An. Mirancsuk (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Zsirkov, 57.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Sallai R. (62.), Nikolics (70.), ill. An. Mirancsuk (15.), Ozdojev (34.), Fernandes (46.)

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Törökország 0–0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 2 2 6–3 +3 6
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–3 0 3
3. Törökország 2 1 1 0–1 –1 1
4. Szerbia 2 1 1 1–3 –2 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Szeptember 3.:
Törökország–Magyarország 0–1
Szeptember 6.: Magyarország–Oroszország 2–3
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8.

Időpont később: Bulgária–Magyarország
November 12.
Időpont később:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik