U17-es válogatott: Tuboly Frigyes keretet hirdetett az augusztusi tornára

Vágólapra másolva!
2010.07.30. 16:35
Augusztus 3-án, kedden nyolc csapat részvételével megkezdődik a 30 éves múltra visszatekintő Nemzetközi Ifjúsági Torna. Tuboly Frigyes szövetségi edző ma kihirdette a rangos megméretésre készülő magyar válogatott keretét.

A Nemzetközi Ifjúsági Tornán hagyományosan U17-es válogatottak mérkőznek meg egymással, a magyar válogatott Horvátország, Írország és a tornán első alkalommal részt vevő Belgium korosztályos csapatával került azonos csoportba, a másik ágon Izrael, Románia, Szerbia és Csehország gárdája küzd a továbbjutásért.

Tuboly Frigyes szövetségi edző kihirdette a tornán szereplő válogatottunk keretét, amelybe 18 labdarúgó kapott meghívót. A keret gerincét alkotó futballisták korábban Pisont István irányításával készültek együtt, legutóbb májusban játszottak két felkészülési mérkőzést Ausztriával, akkor még az U16-os válogatott tagjaiként.

Együttesünk augusztus 4-én 18.30-kor Telkiben a belgák ellen mutatkozik be a kupán, a későbbi ellenfelek kiléte az eredmények függvényében dől el. Akárcsak tavaly, az idén is a telki edzőcentrumban rendezik a döntőt, és itt lesz az ünnepélyes díjátadás is, míg a csoportmeccseket és a helyosztókat Ráckevén, Albertirsán, Diósdon, Telkiben és Szigetszentmártonban tartják. A torna összes mérkőzésére díjtalan a belépés.

Amellett, hogy az ifjúsági torna önmagában is rangos megméretés, U17-es csapatunk számára kiváló felkészülési lehetőség a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezők előtt. A szeptember 20–25. között sorra kerülő Eb-selejtező minitornán a mieink Szlovákia, Feröer-szigetek és Andorra korosztályos csapatával mérkőznek majd meg.

A MAGYAR U17-ES VÁLOGATOTT KERETE 
Kapusok: Gelei Vince (FTC), Csorvás Tamás (Debrecen)
Védők: Botka Endre (Honvéd), Kiprich Dávid (Felcsút), Kelemen Márk (Győr), Szilvási Péter (Honvéd), Zsirai Martin (Illés Akadémia), Sorecz Szabolcs (Vác)
Középpályások: Halmai Ramon (Illés Akadémia), Paudts Patrik (Felcsút), Fakas Aurél (Honvéd), Sipőcz János (Győr), Illés Dávid (Győr), Huller Ádám (MTK), Bese Barnabás (MTK)
Támadók: Kaiser László (Illés Akadémia), Novothny Soma (Veszprém), Szécsi Márk (Debrecen)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik