U17-es női válogatott: Vasas gólja is kellett a sima sikerhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.09. 18:33
A magyar U17-es női labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte Észak-Írország korosztályos csapatát. A Diósdon rendezett találkozón a mieinknél Mikes Vivien duplázott, míg a végeredményt Vasas Lea állította be.

A márciusi Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatottunk lejátszotta első idei felkészülési mérkőzését, amelyen az északírekkel mérte össze erejét. A két csapat tavaly augusztusban Észak-Írországban mérkőzött meg egymással, akkor a mieink az első meccsen 2–1-re nyerni tudtak, két nappal később az északírek egy 2–0-s győzelemmel vágtak vissza.

Most közel sem volt ilyen kiegyenlített a két csapat párharca, a magyar válogatott végig dominálni tudott, és egy percig sem adott esélyt ellenfelének. Az első félidő végén a vendégek örülhettek, hogy csak egygólos volt a hátrányuk, mert Mikes Vivien 33. percben szerzett gólja mellett két kapufát lőttünk, és több veszélyes lehetőségünk is kimaradt. A fordulás után Mikes megduplázta a magyar előnyt, majd a 68. percben Vasas Lea állította be a 3–0-s végeredményt.

„Elégedett vagyok a csapat játékával, azt kaptam a játékosoktól, amit előzetesen kértem. A labdaszerzéseinkkel sikerült megakadályoznunk, hogy az északírek a saját játékukat tudják játszani, keveset volt náluk labda, ezért nem kellett tartanunk az íveléseiktől. Helyenként kimondottam kreatívan futballozott a csapat, ez a mérkőzés jó alapot teremt a felkészülésünk további részére” – mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző.

U17-ES NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Észak-Írország 3–0 (1–0)
MAGYARORSZÁG:
Varga Luca – Fél Alexandra, Csigi Eszter, Kovács Laura, Fél Patrícia – Kiss Stella (Bálint Kata, 71.), Bátorfi Boglárka, Vasas Lea, Mikes Vivien (Pilán Tímea, 78.) – Oláh Adrienn (Vári Viktória, 57.), Vachter Fanni
Gólszerző: Mikes (33., 48.), Vasas (68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik