U17: eldőlt, mikor kezdődik a vb a magyar válogatottal Brazíliában

Vágólapra másolva!
2019.05.31. 15:02
null
Most már tudjuk, mikor rendezik velük a vb-t Brazíliában (Fotó: mlsz.hu)
A FIFA bejelentette, hogy október 26-tól november 17-ig rendezik meg az U17-es labdarúgó-világbajnokságot, melyen a magyar válogatott is ott lesz, miután az írországi Európa-bajnokságon elért ötödik helyével kvalifikálta magát Preisinger Sándor csapata.

 

Azt már bő két hete tudjuk, hogy az U17-es labdarúgó-világbajnokságot a magyar válogatott részvételével rendezik meg Brazíliában, miután Preisinger Sándor csapata tizenegyesekkel legyőzte Belgiumot az 5. helyért rendezett mérkőzésen az írországi korosztályos Európa-bajnokságon.

A RÉSZTVEVŐK
Európa (UEFA)
Magyarország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország
Afrika (CAF)Angola, Kamerun, Nigéria, Szenegál (?)
Ázsia (AFC) Ausztrália, Japán, Dél-Korea, Tádzsikisztán
Észak- és Közép-Amerika, Karibi térség (CONCACAF)Egyesült Államok, Haiti, Kanada, Mexikó
Dél-Amerika (CONMEBOL) Brazília (rendező), Argentína, Chile, Ecuador, Paraguay
Óceánia (OFC)
Új-Zéland, Salamon-szigetek

Az viszont csak pénteken vált hivatalossá, hogy október 26-tól november 17-ig rendezik meg a tornát. Ennek az az oka, hogy eredetileg Peru rendezett volna, ám amikor a FIFA illetékes bizottságának tagjai februárban szemlézni mentek Limába, vajon a helyiek hogyan állnak az előkészületekkel, aggasztó állapotokat találtak.

Ezután márciusban jelentették be, hogy Brazília beugróként vállalja a rendezést, de az időpontot eddig homály fedte.

Most már viszont tény, hogy október 26-án elkezdődik a torna (éppen 3 héttel később, mint az eredeti időpont), ahogy az is, hogy Zürichben július 11-én tartják a sorsolást.

Egyébként a 24 csapatos torna egyetlen résztvevője nem ismert már csak: mint beszámoltunk róla, Guineát két túlkoros szerepeltetése miatt kizárták, helyette minden valószínűség szerint Szenegál indul, de ezt az afrikai szövetségi hivatalosan még nem erősítette meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik