U17: akár még az újrajátszás is felvetődhet - Borbély Zoltán

Vágólapra másolva!
2012.03.31. 13:10
A Nemzeti Sport Online tegnap már beszámolt arról, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az európai szövetség (UEFA) hivatalos értesítésére, illetve indoklására vár az U17-es válogatottat kedvezőtlenül érintő, az Eb-részvételtől megfosztó döntését illetően, és rögtön benyújtja fellebbezését. Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője ma arról beszélt, hogy még az újrajátszás lehetősége is felvetődhet a belga és a magyar csapat között.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az UEFA hivatalos értesítése a csütörtöki döntésről – az orosz Makszim Jermakov belgák elleni jogosulatlan játéka miatt – még nem érkezett meg Magyarországra, az MLSZ továbbra is erre, illetve a hivatalos indoklásra vár.Tegnap beszámoltunk arról, hogy az UEFA hivatalos értesítése a csütörtöki döntésről – az orosz Makszim Jermakov belgák elleni jogosulatlan játéka miatt – még nem érkezett meg Magyarországra, az MLSZ továbbra is erre, illetve a hivatalos indoklásra vár.

A magyar szövetség jogi és sajtóirodájának vezetője, Borbély Zoltán a Magyar Televíziónak elmondta, majd a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette, hogy még a Magyarország–Belgium mérkőzés újrajátszását is elképzelhetőnek tartja semleges helyszínen (az úgynevezett elitkörben 2–2-es döntetlenre végzett a két csapat).

„Mi minden általunk elképzelhető megoldást felvázolunk a fellebbezésünkben, de konkrétumokról akkor beszélhetünk, ha megkaptuk az UEFA elsőfokú döntéséről szóló hivatalos értesítést, illetve indoklást. Sok mindent el tudok képzelni, akár még az újrajátszás lehetősége is felvetődhet” – nyilatkozta az NSO kérdésére Borbély.

„Tény, a jogosulatlan játék szankciója az, hogy három nullás gólkülönbséggel a vétlen csapatnak írják jóvá a mérkőzést. Ugyanakkor éppen a debreceni Máté Péter ügye a precedens arra, hogy lehetnek kivételek" – tette hozzá Borbély, aki azt is elmondta, a magyar fellebbezés egyik legfőbb érve az lehet, hogy a mieink az oroszok ellen még abban a tudatban léptek pályára – akkor még eredményes óvás hiányában –, hogy a belgák 1–0-ra győzték le az oroszokat.

Az U17-es válogatott tagjainak tehát néhány napot még biztosan izgulniuk kell a végleges döntésig, de akárhogy is alakul ez az ügy, két év múlva biztosan ott lehet ez a korosztály az U19-es Európa-bajnokságon, ugyanis azt a tornát – a múlt heti döntés értelmében – Magyarország rendezheti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik