Női vb-sel.: parádés magyar gól és svéd siker Szombathelyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 19:53
null
Vágó Fanni nemzetközi mércéhez viszonyítva is szép gólt szerzett (Fotó: Unger Tamás)
A magyar női labdarúgó-válogatott 4–1-re kikapott az olimpiai döntős Svédországtól világbajnoki selejtezőn Szombathelyen.

A mieink októberben 5–0-s vereséget szenvedtek Svédországban, és a tisztes helytállásnál sokkal merészebb álmaink sajnos ezúttal sem lehettek. A 2016-os, riói olimpián döntőt játszó svéd válogatott vezeti a selejtezőcsoportot, és a kilencedik helyen áll a világranglistán.

„A svédek Európa legjobb csapatai közé tartoznak, nagyon magas minőséget képviselnek, de mindent megteszünk, hogy nehézzé tegyük számukra a mérkőzést” – mondta a mérkőzés előtt Markó Edina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az mlsz.hu-nak.

A mieink az első negyedórát nagy szerencsével átvészelték kapott gól nélkül, a 17. percben azonban Caroline Seger góljával megszerezték a vezetést a vendégek. A svéd csapatkapitány egy szöglet után talált be, a labda Jakabfi Zsanetten irányt változtatva került a kapunkba (0–1). Nyolc perccel később egy szépen végigjátszott akcióból Sofia Jakobsson duplázta meg a tavalyi Eb-n a legjobb nyolc között búcsúzó svédek előnyét (0–2).

A magyar válogatott a folytatásban Fenyvesi Evelin és Csiszár Henrietta révén távoli lövésekkel veszélyeztetett. Mindkét próbálkozás gólt érdemelt volna, ám az elsőt Hedvig Lindahl hárította, míg a második centiméterekkel elkerülte a svéd kaput.

A második félidő elején a mieink elveszítették Kocsán Petrát, akit bokasérülés miatt le kellett cserélni, majd Jakabfi Zsanett is ápolásra szorult. És amíg a Wolfsburg szélsőjét az orvosi stáb az oldalvonalon kívül kezelte, a magyar válogatott szépített, mégpedig egy nemzetközi mércéhez viszonyítva is szép góllal: Szeitl Szilva indította Vágó Fannit, aki oxival gyönyörűen maga elé húzta a labdát, majd kíméletlenül bevágta a ziccerét (1–2).

Azt túlzás lenne állítani, hogy a hajrában érett a magyar csapat egyenlítőt találata, de az biztos, hogy nem érdemeltünk háromgólos vereséget – pedig az lett a vége. A 87. percben Stina Blackstenius, a hosszabbításban a csereként beálló Mimmi Larsson vette be Szőcs Réka kapuját, így a svédek 4–1-re nyertek.

A mieink hétfőn a horvátok otthonában javíthatnak, akikkel hazai pályán 2–2-re végeztek.

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
Magyarország–Svédország 1–4 (0–2)
Szombathely,
Haladás Stadion. Vezette: Viola Raudzina (litván)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Tóth A., Turányi, Szeitl, Szabó V. – Csiszár H., Rácz Zs., Fenyvesi E. – Jakabfi (Kaján, 76.), Vágó F. (Zágor, 91.), Kocsán (Mosdóczi, 52.). Szövetségi edző: Markó Edina
SVÉDORSZÁG: Lindahl – Fischer, Sembrant, Ericsson, J. Andersson – Glas, Asllani (Folkesson, 80.), Seger – Rubensson (Banusic, 68.), Blackstenius (M. Larsson, 89.), Jakobsson. Szövetségi edző: Peter Gerhardsson
Gólszerző: Vágó F. (63.), ill. Seger (17.), Jakobsson (25.), Blackstenius (87.), M. Larsson (93.)

A csoport másik mérkőzésén
Horvátország–Ukrajna 0–3

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 4 4 14–1 +13 12
2. Ukrajna 3 2 1 5–1 +4 7
3. Dánia 3 2 1 10–4 +6 6
4. Horvátország 5 2 3 3–12 –9 2
5. MAGYARORSZÁG 5 1 4 4–18 –14 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik