Női válogatott: „Óriási fejlődésen megyünk keresztül”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.14. 08:31
null
Csiszér Henrietta (fehérben) volt a magyar válogatott egyik legjobbja az áprilisi mérkőzéseken (Fotó: mlsz.hu)
Markó Edina, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nehezen teszi túl magát azon, hogy a mieink kétgólos előnyből 3–3-as döntetlent játszottak az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt orosz nemzeti együttes otthonában Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

„Lehet, hogy könnyebben feldolgoztuk volna a sima vereséget” – mondta a szövetségi kapitány az MLSZ hivatalos YouTube-csatornájának adott értékelésében.

A csalódottan nyilatkozó szakember igyekezett a pozitívumokat is kiemelni a legutóbbi két mérkőzésből. A mieink az oroszok elleni döntetlent megelőzően hazai pályán 2–0-ra legyőzték a horvátokat, így négy pontot szereztek az áprilisi selejtezőkön. Az ősszel e két csapattal szemben egy pontot gyűjtött be a magyar válogatott.

„A két meccset látva Csiszár Heni és Zeller Dóri magasan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, míg a horvátok elleni mérkőzésen Jakabfi Zsanett érdemel külön dicséretet a két gólja miatt. Játékban, taktikailag, morálisan és a csapategységet tekintve is óriási fejlődésen megyünk keresztül. Megérdemelték volna a lányok a bravúrt, de biztos vagyok benne, hogy ha így dolgozunk tovább, megfordul a szerencse” – vélekedett Markó Edina.

A magyar válogatott legközelebb két hét múlva, április 28-án lép pályára, amikor az albánokat fogadja felkészülési mérkőzésen Gyirmóton, majd egy hónappal később, május 31-én a belgákkal csap össze Telkiben. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a Törökország elleni idegenbeli találkozó lesz a következő állomás június 6-án.

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 6. FORDULÓ
Oroszország–Magyarország 3–3
(1–1)
Szentpétervár, Minor Szport Aréna. Vezette: Szofia Karajorji (ciprusi)
OROSZORSZÁG: Gricsenko – Dmitrenko, Masina, Gordejeva, Zijasztinova – Makarenko, Csolovjaga – Fedorova (Tyiriskina, 63.), Tyerehova, Csernomirgyina – Kosztareva (Szmirnova, 78.). Szövetségi kapitány: Jelena Fomina
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Tóth A., Tálosi, Szabó V., Tóth G. – Csiszár H., Hummel-Smuczer – Szarvas (Mosdóczi, 71.), Vágó F. (Szuh, 84.), Zeller – Jakabfi (Zágor, 91.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
Gólszerző: Tyerehova (13., 85. – a másodikat 11-esből), Dmitrenko (92.), ill. Vágó F. (19.), Zeller (66.), Jakabfi (76.)

A SELEJTEZŐCSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 6
6
30– 0 18
2. MAGYARORSZÁG
6
2
2
2
7–17
8
3. Horvátország 6
2
1
3
8– 7 7
4. Oroszország
4
1
2
1
4– 5
5
5. Törökország 6
1
5
1–21 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik