Női válogatott: felkészülési meccsen 1-1-es döntetlen Szlovákiával

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.03.09. 15:47
null
Tóth Gabriella szerzett vezetést a magyar válogatottnak (Fotó: MLSZ)
A március 31-i, Bosznia-Hercegovina elleni vb-selejtezőre készülő magyar női labdarúgó-válogatott kedd délután Szlovákia ellen játszott előkészületi meccset az MLSZ telki edzőcentrumában. A mieink jól futballoztak, a mérkőzés elején Tóth Gabriella góljával a vezetést is megszerezték, de a második félidőben egyenlítettek a szlovákok, a találkozó 1–1-re végződött. A két csapat csütörtökön 13 órakor Szencen ismét összeméri tudását.

Vágó Attila szövetségi edző a Szőcs Réka – Tóth I Alexandra (Méry Rita, 58.), Szeitl Szilvia, Demeter Réka (Tell Zsófia, a szünetben), Krenács Lilla – Gáspár Cecília, Smutzer Angéla (Godvár Katalin, 58.) – Szuh Erika (Dombai-Nagy Anett, a szünetben), Pádár Anita, Tóth Gabriella (Sipos Lilla, a szünetben) – Zágor Bernadett (Fogl Katalin, 61.) összeállításban szerepeltette válogatottunkat.

A mieink remekül kezdtek, s már a negyedik percben előnybe kerültek: Tóth Gabriella lépett ki a védők közül, s tíz méterről a kapu jobb oldalába helyezett. Ezután is mi irányítottuk a játékot, a fölény helyzetekben is megmutatkozott, de ezek közül egyet sem sikerült kihasználni, sőt, a 68. percben Pádár Anita tizenegyest is hibázott, a támadó az éppen az ő buktatása miatt megítélt büntetőből a kapufát találta el.

A szórványosan kontrázó szlovákok ezután egyre veszélyesebbé váltak, és az egyik akciójuk végén egyenlítettek is. Az eredmény ezután már nem változott, a meccs 1–1-es döntetlennel zárult.

„Fordulópontot jelentett, hogy kihagytuk a tizenegyest, ellenfelünk ezután feljavult, egyenlített, és a végeredmény akár igazságosnak is nevezhető" – értékelt a lefújás után Vágó Attila.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik