Mozgásban a válogatott kerete; Szilágyi István atyai tanácsai

Vágólapra másolva!
2020.10.05. 22:48
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Új játékos a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőre készülő válogatottban Loic Nego. A Mol Fehérvár FC 29 éves labdarúgója nyilatkozott az esélyekről az edzőtáborban, a hétfői tréning előtt. Szóba került, hogy Szoboszlai Dominikkal a vírushelyzet miatt nem ismerkedhetett még meg személyesen, de tudja, hogy máris vezéregyénisége a gárdának. Ám most nélküle kell megoldani a feladatot. Ha kijutunk az Eb-re, a magyar csapat épp Nego szülőhazája, Franciaország ellen játszhatna – méghozzá a Puskás Arénában. Hogy milyen érzésekkel lépne pályára azon a meccsen, az is kiderül cikkünkből.
Új játékos a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőre készülő válogatottban Loic Nego.
A Mol Fehérvár FC 29 éves labdarúgója nyilatkozott az esélyekről az edzőtáborban, a hétfői tréning előtt. Szóba került, hogy Szoboszlai Dominikkal a vírushelyzet miatt nem ismerkedhetett még meg személyesen, de tudja, hogy máris vezéregyénisége a gárdának. Ám most nélküle kell megoldani a feladatot. Ha kijutunk az Eb-re, a magyar csapat épp Nego szülőhazája, Franciaország ellen játszhatna – méghozzá a Puskás Arénában. Hogy milyen érzésekkel lépne pályára azon a meccsen, az is kiderül cikkünkből.

Önkéntes karanténba kellett vonulnia Szilágyi Istvánnak a dabasi csapattal együtt, miután a Tatabányáról – amellyel múlt szerdán játszottak – kiderült, több játékosa koronavírusos. A kedden 70 éves korábbi 214-szeres válogatott, kétszeres világválogatott beálló, Szilágyi István emiatt kénytelen volt elhalasztani a családi bulit is, reményei szerint a nyárra. A legendás kézilabdázó tizennégy év alatt egy mérkőzést sem hagyott ki az FTC-ben, amelyet 19 éven keresztül szolgált. Közben az Elektromos, a Tatabánya és a Honvéd is hívta. Megkérdeztük, nem bánta-e meg, hogy klubhűsége miatt lemaradt a kispestiek nyolcvankettes BEK-győzelméről?

Junior mellékletünkben két külföldön dolgozó tréner és két határon túl sportoló fiatal versenyző mesél arról, milyen hatása van rájuk a koronavírus-járványnak. Egyikük, Bujdosó Imre, a német fiú kadét kardvívó-válogatott vezetőedzője immár huszonhat éve él Németországban. Elmondta: Dormagenben egy teremben maximum harminc ember tartózkodhat; a helyiségen kívül és belül egyaránt mások a szabályok. A sportélet működik, edzéseket lehet tartani, versenyeket viszont továbbra sem, ugyanakkor nagy különbségek vannak az egyes tartományok között. Hogy szerinte pástra léphetnek-e még az idén, megtudják összeállításunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik