Gulácsi dicsérete; Cserit nem hívta a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 23:51
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Cseri Tamás, a Mezőkövesd Zsóry 32 esztendős középpályása főszereplője lehet az OTP Bank Liga hétvégi rangadójának, amikor a harmadik helyen álló együttese az éllovas Ferencvárost fogadja. A fedezet a Nemzeti Sportnak elmondta, tisztában vannak vele, hogy jelen pillanatban a Fradi Magyarország legerősebb csapata, de szombaton is a győzelem reményében lépnek pályára. Felidézte ifjú korát is, amikor az FTC labdarúgója volt. Az U19-es együttesben még szerepelt, ám a felnőttben csak hírverő találkozón jutott szóhoz. S mivel mindig azt vallotta, hogy inkább játsszon egy gyengébb csapatban, mint hogy ne jusson szerephez az erősebben, távozott, s ezt azóta sem bánta meg.
Cseri Tamás, a Mezőkövesd Zsóry 32 esztendős középpályása főszereplője lehet az OTP Bank Liga hétvégi rangadójának,
amikor a harmadik helyen álló együttese az éllovas Ferencvárost fogadja. A fedezet a Nemzeti Sportnak elmondta, tisztában vannak vele, hogy jelen pillanatban a Fradi Magyarország legerősebb csapata, de szombaton is a győzelem reményében lépnek pályára. Felidézte ifjú korát is, amikor az FTC labdarúgója volt. Az U19-es együttesben még szerepelt, ám a felnőttben csak hírverő találkozón jutott szóhoz. S mivel mindig azt vallotta, hogy inkább játsszon egy gyengébb csapatban, mint hogy ne jusson szerephez az erősebben, távozott, s ezt azóta sem bánta meg.

Gulácsi Pétert dicséri az angol és a német sajtó, a magyar kapus príma védéseinek is szerepe volt abban, hogy a Leipzig a szerdai BL-nyolcaddöntőben idegenben nyert a legutóbbi döntős Tottenham otthonában. Munkatársunk a londoni meccs után a helyszínen beszélgethetett a válogatott kapussal, aki elmondta, őt is meglepte a Tottenham játéka. Azt várta ugyanis, hogy hazai közönség előtt a Hotspur próbál nagyobb nyomást helyezni ellenfelére, de a sérülések miatt passzívabban futballozott, és inkább a kontrákra rendezkedett be. Gulácsi arról is mesélt, miként élte meg a javukra megítélt büntető elvégzése előtti pillanatokat.

Ahogy az a jégkorong Erste Ligában már megszokott, a negyeddöntőre a középszakasz erőviszonyai sorrendjében választhattak maguknak ellenfelet a csapatok. Nem történt meglepetés, a középszakaszgyőztesként első kiemelt FTC-Telekom a 8. Fehérvári Titánokat, a 2. Dunaújvárosi Acélbikák a 7. Újpestet, a 3. Corona Brasov a 6. Gyergyói HK-t választotta, így a 4. DEAC-nak maradt az 5. SC Csíkszereda. Hogy a „kiválasztásra” feljogosított csapatképviselők közül a dunaújvárosi klubvezető, vezető id. Azari Zsolt mivel indokolta azt, hogy az Acélbikák az Újpest ellen lépnek majd jégre, az is kiderül riportunkból.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége az egykori válogatott labdarúgó, Hrutka János. A légiósként is sikeres karriert befutó futballista elmondta, mindössze két dolgot sajnál pályafutásában. Az egyik az, hogy nem húzhatta magára huszonnégynél többször a címeres mezt. A másik fájó emlék az olimpiai válogatott. A kezdetekről tagja volt az atlantai csapatnak, ám hiába utazott ki a kerettel az Egyesült Államokba, és viselte az utolsó, Honduras elleni felkészülési mérkőzésen is a csapatkapitányi karszalagot, egy nappal az első, Nigéria elleni összecsapás előtt Dunai Antal szövetségi edző közölte vele, hogy Mátyus Jánossal együtt kimarad a keretből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik