Gera: Nagy esélyt kaptam Egerváritól, élnék vele

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 07:48
null
Gera (10) az angolok ellen tért vissza, most tétmeccsen bizonyíthat (Fotó: Action Images)
A válogatottságot tavaly október 14-én lemondó Gera Zoltán ugyan már az augusztus 11-i, angliai felkészülési mérkőzésen pályára lépett a nemzeti együttesben, tétmeccsen a péntek esti, Svédország elleni Európa-bajnoki selejtező alkalmával tér vissza. A Nemzeti Sportnak adott interjújában a harmincegy esztendős csapatkapitány hangsúlyozta, szeretné meghálálni Egervári Sándor bizalmát.

– Ön hogyan harangozná be a meccset?
– A hangzatos kijelentéseket mellőzném. Talán úgy fogalmaznék, hogy itt van egy újjáalakuló magyar válogatott, amely új szövetségi kapitánnyal, új elképzelésekkel és új reményekkel vág neki a sorozatnak. Az angolok elleni produkciónk reménykedésre adhat okot; persze ez a találkozó más lesz, mint a londoni volt. Már csak azért is, mert itt már nemcsak a presztízs, hanem három pont lesz a tét.

 

– Eggyel elégedett lenne?
– Ezt nem állítanám.

– Akkor mit mond?

– Azt, hogy a döntetlennel nem lennék elégedetlen.

SZAVAZÁS

Svédország-Magyarország az Eb-selejtező rajtján: milyen eredményre számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Fájdalom, a svédek ellen nem megy mostanság. A hátuk közepére se kívánják őket?
– Azért nincs svédfóbiánk! Való igaz, az elmúlt időszakban rendre kikaptunk tőlük, de nem azért, mert annyival jobbak voltak, sokkal inkább azért, mert kihasználták a hibáinkat. Évek óta az jellemzi az egymás elleni meccseinket, hogy legalább egy félidőn át remekül futballozunk, aztán a folytatásban valamiért visszaesünk, és ezt a vetélytársunk könyörtelenül megbünteti. Az egyfelől azt jelzi, hogy ízig-vérig profikból áll Svédország válogatottja, másfelől azt, hogy van keresnivalónk ellene – de csak akkor, ha az első perctől az utolsóig képesek vagyunk jól teljesíteni.

– Mi szól mellettünk?
– A lelkesedés, a bizonyítási vágy és az, hogy a próba – szerintem – jól sikerült. Bizakodó vagyok, ez az igazság.

– Mi szól ellenünk?
– Zlatan Ibrahimovic visszatérésén kívül az, hogy a legtöbb svéd európai élklubokban edződik. Ne szépítsük, kiváló futballisták alkotják a svéd együttest. A miénk viszont valamilyen szinten rutintalannak nevezhető, hiszen az új kerettel csupán egy mérkőzést vívtunk. A legtöbben ugyan játszottunk már együtt, egy-két új srác azért bekerült a csapatba, és velük még össze kell szoknunk. Hibákat az angolok ellen is elkövettünk, és tartok tőle, Stockholmban is lesz egy-kettő, de természetesen arra törekszünk, hogy inkább egy legyen, mint kettő...

– Ön csapatkapitányként mit tehet?
– Azt, hogy meghálálom Egervári Sándor bizalmát. Nagy esélyt kaptam tőle, szeretnék élni vele. Már várom, hogy bizonyíthassak. A pályán és azon kívül is segíteni akarom az együttest.

– A pályán kívül mivel segíthet?
– Azzal, hogy támogatom a fiatalokat, hogy összefogom a társaságot.

– S a pályán?
– A jó játékommal.

MI GERA VÉLEMÉNYE MELLŐZÖTTSÉGÉRŐL A FULHAMBEN? TÉMA-E AZ EDZŐTÁBORBAN AZ EB-RÉSZVÉTEL? A VÁLASZOKAT A SZERDAI NEMZETI SPORT KÉTOLDALAS GERA-INTERJÚJÁBÓL MEGTUDHATJÁK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik