Eb-felkészülés: a törökök szerint jó teszt volt a magyarok elleni meccs

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 09:40
Hungary v Turkiye - Friendlies
Vincenzo Montella elégedett volt csapata játékával (Fotó: Getty Images)
A török sajtónak többen is értékelték a látottakat a magyar válogatott pénteki 1–0-s győzelmét követően. A mieink részéről megszólalt a korábban a Fenerbahcét erősítő Szalai Attila, míg a törököknél Vincenzo Montella, Yunus Akgün és Mert Günok szűrte le a felkészülési mérkőzés tanulságait.

A magyar válogatott pénteken felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Törökországot a Puskás Arénában. A találkozó után a török sajtó megszólaltatta a magyar csapat hátvédjét, Szalai Attilát, aki korábban a Fenerbahce játékosa is volt, így tisztában van a helyi viszonyokkal. „Jól játszottunk egy erős csapat ellen. Védekezésben és támadásban is jól dolgoztunk, és megnyertük a meccset. Boldogok vagyunk, hogy győztünk – idézte a milliyet.com Szalai Attilát. – Az utolsó tíz percben támadt egy kis probléma a játékunkban, de örülünk, hogy jól alakultak a dolgok. Törökországnak nagyon jó játékosai vannak, például Hakan Calhanoglu vagy Yunus Akgün. De ott van Arda Güler és İrfan Can Kahveci, ők mindnyájan a barátaim. Sikerült velük néhány szót váltanom, aminek nagyon örülök. Ha tehetem, a Fenerbahce minden meccsét megnézem, remélem, megnyeri a bajnokságot.”

Szalai Attilát megkérdezték a múlt heti, Trabzonspor–Fenerbahce találkozón történtekről is. Mint ismert, a vendégcsapat 3–2-es sikere után óriási balhé tört ki a trabzoni Papara Parkban, ugyanis a hazai szurkolók tömegesen támadtak a Fener labdarúgóira és stábtagjaira. „Szomorú vagyok a történtek miatt. Ezek a dolgok nem normálisak a labdarúgásban, ám ez az életünk” – fogalmazott a magyar játékos, aki azt is elmondta, hogy bár jelenleg keveset játszik, jól érzi magát a Freiburgban. A magyar válogatott Eb-esélyeiről azt mondta, nehéz csoportba kerültek, de bízik a jó szereplésben.

A meccs után a török válogatott szövetségi kapitánya, Vincenzo Montella is értékelte a látottakat. Az olasz szakember egyáltalán nem volt kritikus övéi játékát illetően: „Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A magyar együttesnek jóval kevesebb lehetősége volt, mint az utóbbi meccsein, amivel nagyon meg vagyok elégedve. Most sokkal jobban nézett ki a csapat teljesítménye, mint legutóbb, remek teszt volt ez nekünk. Sajnos sok helyzetet kihagytunk, de ez benne van a labdarúgásban” – mondta a törökök mestere.

Csatlakozott edzője véleményéhez Yunus Akgün, a török válogatott 23 éves támadója, aki 77 percet kapott a Puskás Arénában. Kiemelte, hogy a magyar csapat összeszokottabb, hiszen már hosszú ideje dolgozik Marco Rossival, míg nekik egyelőre formálódik a válogatottjuk. „Nagyszerűen küzdöttünk. Magyarország az elmúlt húsz találkozójából csupán hármat veszített el, hat éve dolgoznak ugyanazzal a szövetségi kapitánnyal, és erős csapatot alkotnak. Jó munkát végeztünk, szerettük volna megnyerni a meccset, de mint mondtam, jó csapat volt az ellenfelünk. Szeretnénk köszönetet mondani a szurkolóinknak azért, hogy nem hagytak magunkra minket. Ennél csak jobbak leszünk, most ki kell elemezni a látottakat, majd folytatni a munkát. Mindent megteszünk ezért a mezért, és reméljük, hogy hamarosan még jobbak leszünk” – fogalmazott a Leicester City játékosa.

Mert Günok, a törökök kapusa is értékelte a látottakat a lefújás után: „A nézők számára élvezetes meccs volt. Nyerni szerettünk volna, és bár nem sikerült, jó felmérő volt nekünk. Kiderültek a gyengeségeink is, fontos, hogy ilyen csapatok ellen játsszunk az Európa-bajnokság kezdete előtt. Sajnáljuk, hogy kikaptunk, de mostantól már azon dolgozunk, hogy az Ausztria elleni meccset megnyerjük.”

EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Törökország 1–0 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, 58 000 néző. Vezette: Frankowski (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B. (Dárdai M., 67.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Styles, 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 61.) – Sallai (Kleinheisler, 80.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 80.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Celik (Aktürkoglu, 77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (Baris Yilmaz, 77.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.). Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella
Gólszerző: Szoboszlai (48. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik