Válogatott: Rossi beszélt Montellával – a törökökkel játszana márciusban

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 14:10
A magyar válogatott a legutóbbi vereségét 2022-ben, az akkor még Roberto Mancini irányította olaszoktól szenvedte el – Marco Rossi az Eb-n ezért is szívesen elkerülné a hazája válogatottjával való találkozást (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya a Diretta.it-nek arról nyilatkozott, hogy beszélt a török válogatott ugyancsak olasz szakvezetőjével, Vincenzo Montellával – tervben van a két ország csapata között márciusban egy felkészülési mérkőzés Budapesten, de még nem tekinthető hivatalosnak a találkozó.

 

„Az Eb-felkészülés kezdetén máris kihív egy olaszt?” – tette fel a kérdést a Diretta.it a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak, annak kapcsán, hogy a hírek szerint a magyar válogatott márciusban a honfitársa, Vincenzo Montella által irányított török nemzeti csapatot fogadná Budapesten, felkészülési mérkőzésen. 

Miután mindketten kiharcoltuk az Eb-részvételt, beszéltem Montellával és mindketten jónak láttuk egy felkészülési mérkőzés megszervezését. Ez egy jó teszt lehet, négy hónappal a tavalyi utolsó meccsünk után lemérhetjük, hogyan állunk, milyen állapotban vagyunk” – fogalmazott Marco Rossi. 

Ugyanakkor fontos leszögezni, nincs még hivatalos megállapodás a két szövetség között, de Rossi és Montella is örülne neki, ha megvalósulna ez a találkozó. A Magyar Labdarúgó-szövetség az idei felkészülési meccsekről még nem adott tájékoztatást, csak annyit lehet tudni, hogy az Eb előtt négy mérkőzést tervez Marco Rossi szövetségi kapitány. Kettőt márciusban, kettőt közvetlenül az Eb előtt, júniusban. 

Amint biztossá válik, hogy ki ellen játszik a magyar válogatott, azt azonnal bejelentjük, ahogy azt minden korábbi esetben is mindig tettük – reagált a hírre a Nemzeti Sport megkeresésére a magyar válogatott sajtófőnöke, Szabó Gergő. 

Mint ismeretes, a magyar válogatott az A-csoportban szerepel majd az Eb-n és sorrendben Svájccal, Németországgal és Skóciával mérkőzik meg, míg a törökök az F-csoportban szerepelnek, a Nemzetek Ligája C-ligájából érkező pótselejtezős csapat mellett Portugáliával és Csehországgal találkoznak.

Hír még a nyári Eb-vel kapcsolatban, hogy az UEFA csütörtökön megkezdte a kiértesítését a legutóbbi jegyértékesítési forduló eredményének – vagyis akik a decemberi sorsolást követően igényeltek jegyeket a magyar válogatott mérkőzéseire, ma már megkaphatják az értesítést, hogy sikerrel jártak-e. 

Marco Rossi az olasz portálnak adott interjúban beszélt még az Eb-n érdekelt másik két honfitársáról is, az olasz válogatottat irányító Luciano Spallettiről és szlovák válogatott kapitányáról, Francesco Calzonáról. Utóbbival kapcsolatban elmondta, amikor kinevezték kapitánynak Szlovákiában, kért tőle tanácsokat és örül, hogy jó munkát végez. Az olasz válogatott kapcsán pedig viccesen megjegyezte, szívesen elkerülné hazája csapatát az Eb-n, hiszen legutóbb éppen az olaszoktól szenvedett vereséget a magyar válogatottal – még 2022-ben...

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-CSOPORTJÁNAK PROGRAMJA
JÚNIUS 14. – NYITÓ MÉRKŐZÉS
21.00: Németország–Skócia, München
JÚNIUS 15.
15.00: Magyarország–Svájc, Köln

JÚNIUS 19.
18.00: Németország–Magyarország, Stuttgart
21.00: Skócia–Svájc, Köln

JÚNIUS 23.
21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart
21.00: Svájc–Németország, Frankfurt

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT: Németország (házigazda), Skócia, Magyarország, Svájc
B-CSOPORT: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia
C-CSOPORT: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia
D-CSOPORT: egy pótselejtezőről kijutó válogatott (A-ág), Hollandia,Ausztria, Franciaország
E-CSOPORT: Belgium, Szlovákia, Románia, egy pótselejtezőről kijutó válogatott (B-ág)
F-CSOPORT: Törökország, egy pótselejtezőről kijutó válogatott (C-ág), Portugália, Csehország

EB 2024, PÓTSELEJTEZŐ
A-ág csapatai:Lengyelország,Wales, Finnország, Észtország – a D-csoportba kerül a továbbjutó
B-ág csapata: Izrael, Bosznia-Hercegovina,Izland, Ukrajna – az E-csoportba kerül a továbbjutó
C-ág csapatai: Görögország, Grúzia,Kazahsztán,Luxemburg – az F-csoportba kerül a továbbjutó

A LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik