Bolgár–magyar: Köszönöm a Jóistennek és a magyaroknak – Rossi

Pór Károly (Szófia)Pór Károly (Szófia)
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 21:42
null
Marco Rossi az Eb-kijutást követő sajtótájékoztatón (Fotó: Szabó Miklós)
A Bulgária–Magyarország (2–2) Eb-selejtező után Marco Rossi először is köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzásegítették őt és a csapatot az újabb Eb-részvételhez. Ugyanakkor elismerte, nem játszott igazán jól a válogatott Szófiában.

„Nagyon stresszes volt ez a meccs, de nem szabad elfelejteni, hogy egy fordulóval a selejtező vége előtt kijutottunk az Európa-bajnokságra. Sosem gondoltam volna, hogy ez nekem kétszer is sikerülhet szövetségi kapitányként. Mindenkinek köszönöm, aki támogatott minket, a szurkolóknak, a szövetségnek, a teljes stábnak és köszönöm a családomnak, ajánlom ezt a sikert a feleségemnek, a fiamnak, a lányomnak. Hálás vagyok a Jóistennek és Magyarországnak” – kezdte értékelését a szófiai selejtező lefújása után Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya, aki ezután a selejtezősorozat kulcspillanatairól is beszélt.

„A Montenegró elleni volt az egyik olyan kulcsmeccs, amelyen szerencsénk is volt, ahogy most is szerencsénk volt a végén, de előtte nagyon sok helyzetet kihagytunk. Úgy kaptunk két gólt, hogy Dibusz Dénes talán nem is érintkezett a labdával, volt egy lövése az ellenfélnek és egy tizenegyes. Totálisan uraltuk a középpályát, de fejlődünk kell, hogy az ilyen helyzeteket, amit itt a végén át kellett éljünk, el tudjuk kerülni a jövőben. Minden meccs nagyon fontos számunkra, sosem tehetjük meg, hogy bárkit lebecsülünk.”

Rossi ezután az ellenfélről is szót ejtett.

„Iliev nem régóta dolgozik a bolgár válogatottal, de sikerült önbizalmat adnia a csapatnak, ez a meccs fontos első lépés lehet a bolgár válogatott számára a fejlődés útján.”

A Nemzeti Sporttól Kerkez Milosról kérdeztük a kapitányt, majd arról, mit gondol Iliev véleményéről, aki világklasszisnak nevezte Szoboszlait.

„Kerkez Milos olyan hibát követett el ma, ami nem jellemző rá. Egyébként az igaz, hogy vannak helyzetek, amit időnkét túlbonyolít, nem az egyszerű megoldásokat választja. Dominik pedig, hát ő Dominik. Ma is volt három-négy olyan helyzet, amikor meg tudta mutatni a klasszisát. De az is igaz, hogy ma nem volt kiegyensúlyozott, többet hibázott, mint máskor szokott, nem mindig választotta a legjobb megoldást, de a szabadrúgásival, beíveléseivel így is fontos szerepe volt a csapat játékában.”

A szurkolókkal közös ünneplésről elmondta, erre most sajnos nem lesz igazán lehetőség, de vasárnap, a Montenegró elleni meccsen erre is sort kerítenek.

Szabó Gergő, az MLSZ sajtófőnöke pedig azt is elmondta, hogy péntektől az MLSZ webshopjában már kaphatók lesznek az Eb-kijutás alkalmából készült pólók.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
9. FORDULÓ

G-CSOPORT
Bulgária–Magyarország 2–2 (1–1)
Szófia, Vaszil Levszki Nemzeti Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Stefanski (lengyel)
BULGÁRIA:
Naumov – V. Popov, A. Petkov, Antov, Nedjalkov – F. Krasztev, Csocsev (Atanaszov, 43.), Gruev – Deszpodov (Ruszev, 83.), Mincsev (Kolev, 72.), Delev (Sz. Ivanov, 83.). Szövetségi kapitány: Ilian Iliev
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Kalmár, 81.), Lang, Szalai A. – Nego (Gazdag, 81.), Nagy Á., Styles, Kerkez – Szoboszlai D., Csoboth K. (Nagy Zs., 59.) – Ádám M. (Németh A., 74.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Delev (24.), Deszpodov (79. – 11-esből), ill. Ádám M. (10.), A. Petkov (90+7. – öngól)
Kiállítva:
Antov (36.), ill. Kerkez (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az állás
1. MAGYARORSZÁG 7 4 3 13– 6 +7 15
2. Szerbia 7 4 1 2 13– 7 +6 13
3. Montenegró 6 2 2 2 6– 8 –2 8
4. Litvánia 7 1 3 3 8–12 –4 6
5. Bulgária 7 3 4 5–12 –7 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik