Válogatott: A szurkolóink nélkül is megteszünk mindent a győzelemért – Nego

PUSZTAI VIOLA (Belgrád)PUSZTAI VIOLA (Belgrád)
Vágólapra másolva!
2023.09.06. 19:06
null
Loic Nego (Fotó: Szabó Miklós)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/a-magyar-labdarugo-valogatott-szerdai-napja-belgradban-fotok-szabo-miklos--7181" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK! </strong></a>
A szerb után a magyar labdarúgó-válogatott is megtartotta a csütörtöki Eb-selejtező előtti sajtótájékoztatóját Belgrádban. Marco Rossi mellett Loic Nego válaszolt az újságírói kérdésekre.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a következőket mondta.

„Mindent megtettünk az elmúlt napokban, hogy taktikailag felkészüljünk a meccsre, tisztában vagyunk vele, hogy a szerbek mennyire erősek, tiszteljük őket, de a saját játékunkra fogunk koncentrálni, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég Belgrádban. Papíron ők az erősebbek, és ha esetleg nem tudjuk megverni őket idegenben, s ezért a selejtezők végén ők végeznek az első helyen, mi meg a másodikon, akkor nem leszünk szomorúak.

Arra is kitért, nem számít, hogy néhány szerb játékos Szaúd-Arábiába igazolt, hiszen egyrészt nem olyan régóta vannak ott, másrészt elég csak Alekszandar Mitrovics utolsó góljaira gondolni. Hozzátette Rossi, nekünk is vannak olyan játékosaink, akik extrára képesek, például Szoboszlai Dominik, aki egyértelműen a magyar válogatott sztárja.

„Bízunk benne, hogy közöttünk is olyan teljesítményt nyújt, mint amilyet az elmúlt hetekben a Liverpoolban” – zárta gondolatait.

A Szerbiában született Kerkez Milossal kapcsolatban elmondta, nyugodtnak tűnik, de majd a pályán kiderül, mennyire tudja elnyomni az érzéseit. Úgy véli azonban, ez nem fogja Kerkezt stresszelni, hiszen a Premier League-ben játszik, profi futballista.

Szerb újságírói kérdése a magyarok kapitánya beszélt a Ferencvárosról is. Dejan Sztankoviccsal kapcsolatban elmondta, hogy játékosként jól ismerte, edzőként már kevésbé. Ezután Máté Csaba munkáját méltatta, amit az elmúlt hetekben vezetőedzőként elvégzett az Ekl-csoportkörbe jutott rekordbajnok élén.

Nego Loic, a magyar válogatott védője így látja a szerbek elleni Eb-selejtezőt.

„A játékra összpontosítunk, profi játékosok vagyunk, és persze a hangulat miatt jó lenne szurkolók előtt játszani ezt a meccset, de nélkülük is megteszünk mindent, hogy nyerjünk. Maximálisan motiváltak vagyunk, ezt mindenki nevében mondhatom. Tudjuk, hogy nagyon erősek a szerbek, nagyon jó játékosaik vannak, de ez igaz ránk is. Nem készültünk másképp, mint bármilyen másik meccsre. Szeretnénk csütörtök este mosolyt csalni a magyar emberek arcára. Ahhoz, hogy jövő nyáron ott legyünk az Eb-n, minden meccset meg kell nyernünk, és ezen leszünk most is.”

Marco Rossi (Fotó: Szabó Miklós)
Marco Rossi (Fotó: Szabó Miklós)

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 7., csütörtök

20.45: Szerbia–Magyarország
18.00: Litvánia–Montenegró
Szabadnapos: Bulgária

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország3215–0+57
2. Szerbia3215–1+47
3. Montenegró31111–2–14
4. Bulgária4222–6–42
5. Litvánia3121–5–41

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SZEPTEMBERI MÉRKŐZÉSEKRE
KAPUSOK:
Demjén Patrik(MTK Budapest),Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma – Olaszország),Fiola Attila(Fehérvár FC),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Mocsi Attila(Rizespor – Törökország),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila (Hoffenheim – Németország),Szalai Gábor(Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Kalmár Zsolt(Fehérvár FC),Kata Mihály(MTK Budapest),Kerkez Milos(AFC Bournemouth – Anglia),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Le Havre – Franciaország), Callum Styles(Barnsley – Anglia),Szuhodovszki Soma(Kecskeméti TE)
TÁMADÓK:Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia),Varga Barnabás(Ferencváros)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

A SZERB VÁLOGATOTT KERETE A MIEINK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
KAPUSOK: Vanja Milinkovics-Szavics(Torino),Predrag Rajkovics(Mallorca),Djordje Petrovics (New England Revolution),Borisz Radunovics(Cagliari)
VÉDŐK: Nikola Milenkovics
(Fiorentina),Sztrahinja Erakovics(Zenit),Nemanja Gudelj (Sevilla), Milos Veljkovics(Werder Bremen),Sztrahinja Pavlovics(Red Bull Salzburg),Szrdjan Babics (Szpartak Moszkva),Filip Mladenovics(Panathinaikosz)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Andrija Zsivkovics(PAOK),Nemanja Radonjics(Torino),Nemanja Makszimovics (Getafe), Uros Racsics(Sassuolo),Ivan Ilics(Torino),Filip Kosztics(Juventus),Dusan Tadics (Fenerbahce),Lazar Szamardzsics(Udinese),Sztefan Mitrovics(Crvena zvezda),Szergej Milinkovics-Szavics (Al-Hilal)
TÁMADÓK: Alekszandar Mitrovics
(Al-Hilal),Dusan Vlahovics(Juventus),Luka Jovics(Milan)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Dragan Sztojkovics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik