Sportrádió: Megvertük a németeket, a hollandokat… mindenkit megvertünk – Kiprich József

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.16. 13:20
null
Kiprich József a karrierjéről mesélt (Fotó: Árvai Károly)
 A 70-szeres válogatott labdarúgó, Kiprich József volt Balogh Balázs vendége a Sportrádió Gólkirályok című műsorában.


Az 59 éves Kiprich József nemrég balesetet szenvedett, leesett a lépcsőn, több csontja is eltört, de már jó ideje lábadozik, egyre jobban van. Kezdetben erről, majd tatabányai karrierjéről mesélt Balogh Balázsnak.

„Emlékszem az első meccsemre, tizenhét évesen bedobtak a Tatabánya kezdőjébe a Pécs ellen. Ha jól emlékszem, hárommal kikaptunk, de kaptam egy hatost a Népsporttól. Akkoriban hat-nyolc ezren kint voltak a Tatabánya mérkőzésein, óriási volt ott a hangulat.”

Ezt követően került szóba a magyar válogatott, azon belül is az 1986-os mexikói világbajnokság – a máig utolsó, amin részt vett nemzeti csapatunk.

„Az első meccsem nagy meglepetés volt számomra. Mezey György egyből egy vébéselejtezőre rakott be. Az aztán egy szenzációs év volt. Megvertük a németeket, a hollandokat... mindenkit megvertünk. Mikor nyolcvanhatban kimentünk a világbajnokságra, négybe vártak minket, ehhez képest az első mérkőzésen puff... Az oroszok elleni meccs előtt már éreztük, hogy valami gáz van, gáz is lett. Nem jutottunk semmire, mi történhetett ott... Megitattak, megetettek velünk valamit... mert ilyen nincs, hogy a vébé előtt egy héttel megyünk, mint a szél, aztán a ruszkiktól ennyire kikapunk...”

Elmesélte azt is, hogyan került a Feyenoordhoz, Hollandia egyik legjobb együtteséhez.

„Tulajdonképpen engem egy menedzseriroda vitt ki Hollandiába, s rögtön egy topcsapathoz. Előtte már a Stuttgarttal is volt előszerződésem, csak eltört a lábam. Így utólag azt mondom, jobb is. A Feyenoordnál az első év nem volt olyan jó, sőt, rögtön az első meccsen téglával dobáltak minket a szurkolók, amikor hátrányba kerültünk. Tudtam, ott mindig győzni kell!”

Még a válogatott kapcsán elmondott egy érdekes történetet Détári Lajosról is...

„Dömétől kaptam a legjobb labdákat. Jó barátok voltunk, vagyunk is. De mindig összevesztünk a meccsek után, mert mindig benyomta a lövőcselét, én beindultam, ő meg visszavette.”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik