Az „Easy-től” a Rossi-filmig: bemutatjuk Marco Rossi titkos segítőjét!

Vágólapra másolva!
2022.10.31. 06:41
Sokszor nem is gondolnák a szurkolók, mennyi munka, tervezés és szervezés áll egy ismert ember közösségi média profilja mögött. Az esetek nagy részében az oldal arca nem szívesen használja a Facebookot vagy az Instagramot saját maga, inkább segítségül hív egy céget vagy a social média világában jártas ismerőst. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is hasonlóan tett: a Nemzeti Sport pedig most bemutatja a titkos segítőt!

„Van egy érdekes cikkötletem…” – jött egyik nap egy váratlan üzenet Marco Rossitól a Nemzeti Sport Instagram-oldalára.

„Önnek bármit, Mister! Miről lenne szó?” – küldtük a választ.

„Ideje megmutatnom a valódi énemet. Kilépni a színfalak mögül!” – folytatódott az üzenet, amire először azt hittük, valaki feltörte az olasz mester közösségi oldalát.

Aztán kiderült, „jó helyen járunk”, ám a másik oldalon nem Marco Rossi, hanem egy bizonyos Luigi Di Razza található, aki több mint öt éve igazgatja a magyar válogatott szövetségi kapitányának virtuális megjelenését, mellette pedig színészként és íróként keresi kenyerét Luxemburgban.

„Ezer éve ismerem Marco Rossit, a felesége, Mariella az édesapám unokatestvére. Nagyjából öt évvel ezelőtt, 2017-ben jutott eszembe, mikor Marco már a Honvédnál dolgozott, hogy igazán csinálhatnánk végre egy Facebook-oldalt neki. Ő azonnal rábólintott az ötletre, s néhány hónappal később már bajnoki címet ünnepelt a Honvéddal, szóval az időzítés tökéletesen sikerült” – mondta a Nemzeti Sportnak Luigi Di Razza, aki megmutatta, hogy születik meg egy átlagos poszt a közösségi médiában az olasz mesterrel közös munkájuk során.

„Én Luxemburgban élek és dolgozom, így leginkább telefonon kommunikálunk. Természetesen minden poszt és komment Marco Rossi jóváhagyásával születik meg, igazából én azért vagyok a képben, hogy a gondolatait, ötleteit a lehető legjobb módon tálaljuk a szurkolók elé” – tette hozzá az olasz szakember, aki természetesen a magyar válogatott összes meccsét megnézi Luxemburgból is.

Instagramon jelenleg több mint 84 ezren követik Marco Rossit, míg Facebookon 118 ezer rajongója van a magyar válogatott szövetségi kapitányának, aki ma már csak magyarul hajlandó posztolni a közösségi felületeken.

„Mivel Marco Rossi számára nagyon fontos, hogy a szurkolókkal magyarul kommunikáljon, ezért egy-egy poszt megszületése elég trükkös tud lenni. Először is Marco nekem ír olaszul, hogy mit szeretne a posztban látni, esetleg küld egy képet, szelfit. Ebből én összerakok egy piszkozatot a közösségi oldalakon angolul. Ha így is megfelel számára, akkor pedig belép a képbe a fordítónk, aki a szöveget végül magyarra fordítja nekünk. Ha itt is minden oké, mehet az élesítés. Nagyjából így születik meg egy poszt!” – mondta Di Razza, aki hozzátette, bár a posztolást közösen végzik, Marco Rossi a szurkolói leveleket saját maga is rendszeresen átnézi.

Hogy milyen fontos a közösségi jelenlét, arra jó példa a Nemzetek Ligája-sorsolás utáni reakció, amikor Marco Rossi egyetlen kommentnek köszönhetően a címlapokra került Magyarországon és hazájában is.

„Ahogy az valószínűleg már a magyar szurkolónak is feltűnt, Marco nem a legszerencsésebb, mikor a sorsolásokról van szó… Amikor kihúzták a magyar válogatott Nemzetek Ligája-csoportját, megbeszéltük, ezen már nincs mit idegeskedni, kezeljük inkább lazán! Így született meg az a komment is, mikor odaírtuk a csoportbeosztás alá, hogy Easy.”

A legendássá váló komment (Fotó: NSO)
A legendássá váló komment (Fotó: NSO)

Aztán a magyar szövetség is felkapta ezt, és elkezdtek pólókat gyártani, ami egészen elképesztő, azóta pedig igazi szállóige lett belőle, a szurkolók is állandóan kommentelik ezt Marco posztjaihoz” – mondta a magyar kapitány segítője, aki egy nem akármilyen titkot is elárult a színfalak mögül.

Marco Rossi - Easy póló

Easy. Marco Rossi ironikus hozzászólása új értelmet nyert a nyári Nemzetek Ligája forduló után! A linkre kattintva rendeld elő az egyedi Ria2 pólót. https://bit.ly/3OmBLcf

Posted by MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség on Friday, June 24, 2022


„Ezt eddig titokban tartottuk, de egy ideje elkezdtünk forgatni, és az a terv, hogy hamarosan egy film jelenjen meg Marco Rossiról!”

„Még tavaly nyáron, az Európa-bajnokság után kezdtünk el dolgozni egy dokumentumfilmen, ami bemutatja Marco életét. Mivel producerként is dolgoztam már, az ötlet régóta megvolt, de most éreztük úgy, ideje belevágni! Rajtam kívül Francesco Inglese, olasz rendező és producer segít nekünk, hogy Marcóval együtt valami különlegeset alkossunk. Francesco a csapatával már kétszer járt Magyarországon forgatni, és elárulhatom, Magyarországról és Olaszországból is van már több érdeklődő, akik segítségével hamarosan megjelenhet a film. Azt gondolom, elképesztően jól sikerült, amit eddig összeraktunk, és nincs már messze a megjelenés!” – tette hozzá Luigi Di Razza.

A MAGYAR VÁLOGATOTT HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA 2022-RE
NOVEMBER 17., CSÜTÖRTÖK
20.00:
Luxemburg–Magyarország (felkészülési mérkőzés)
NOVEMBER 20., VASÁRNAP
20.15:
Magyarország–Görögország (felkészülési mérkőzés)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik