U16: büntetőkkel verte Montenegrót a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 09:54
null
A keddi győzelmet követően csütörtökön újabb meccs vár az U16-os csapatra (Fotó: MLSZ)
A magyar U16-os labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Montenegrót a keddi, mosonmagyaróvári felkészülési mérkőzésen.

 

 

A Preisinger Sándor vezette U16-os válogatott a keddi összecsapáson végig jelentős mezőnyfölényben játszott, de az első félidőben nem tudott előnyt szerezni. A 26. percben Szalay Szabolcs végezhetett el 25 méterről szabadrúgást, a labda fél méterrel kerülte el a montenegrói kaput. Az Illés Akadémia játékosa egy perc múlva ismét veszélyeztetett, 16 méterről lőtt nem sokkal mellé.

A 60. percben László Dávidot buktatta az egyik montenegrói védő a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Major Sámuel váltotta gólra (1–0). A 63. percben a magyar csapat szinte lemásolta a korábbi akcióját. Megint Lászlót rántották le a büntetőterületen, és megint Major állt a labda mögé, aki ezúttal sem hibázott (2–0).

A 66. percben Montenegró is tizenegyeshez jutott, miután Vukovicsot nem tudta megállítani a magyar védelem. A büntetőt a csapatkapitány Gasevics váltotta gólra (2–1).

„Küzdelmes mérkőzés volt, amelyen mi alkalmazkodtunk jobban a kissé nehéz talajú pályához. Az első félidőben kicsit még akadozott a játékunk, a másodikban viszont már sikerült megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amiket megbeszéltünk. Labdabirtoklásban végig jelentős fölényben futballoztunk, a párharcokat is jó hatékonysággal vívtuk meg, és a kialakított helyzetek alapján is megérdemeltük a győzelmet” – nyilatkozta Preisinger Sándor szövetségi edző az MLSZ honlapján.

A két csapat csütörtökön 11 órától ismét megmérkőzik egymással Mosonmagyaróváron.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Montenegró 2–1 (0–0)
Mosonmagyaróvár
Magyarország:
Vaits Marcell – Godányi Dominik, Balogh Botond, Pereira Américo, Csányi Ádám – Major Sámuel, Ominger Gergő (Kata Mihály, 67.) – Mester Csaba, Németh András (Burzi Alex, 54.), László Dávid – Szalay Szabolcs (Molnár Rajmund, 67.)
Gólszerzők: Major (59., 62. – mindkettőt 11-esből), ill. Gasevic (66. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik