U16: háromgólos hátrányból egyenlített a Preisinger-csapat

Vágólapra másolva!
2017.10.19. 17:32
null
A magyar fiatalok mélyről álltak fel (Fotó: mlsz.hu)
Az U16-os magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott az osztrákokkal Telkiben.

 

 

A magyar korosztályos csapat kedden nagy különbségű vereséget szenvedett az osztrákoktól Telkiben (0–5), és az összetartás utolsó napján rendezett visszavágón az volt a kérdés, fel tud-e állni a padlóról – olvasható az mlsz.hu-n. A mérkőzés első félórájában úgy tűnt, hogy nem: az osztrákok egy szöglet után a 11. percben vezetést szereztek, majd két nagy védelmi hibánkat kihasználva a 23. és a 27. percben újból betaláltak, 0–3-ra alakítva az állást. A 29. percben sikerült szépítenünk, Németh András egy szögletet követően lőtt a hálóba (1–3). A 37. percben szorossá tettük az állást, Mester Csaba emelt az osztrák kapuba, így 2–3-as állásnál ért véget az első félidő.

A fordulás után szép lassan mezőnyfölényre tett szert a magyar együttes, László Dávid a 63. percben egyenlített (3–3), majd a játékrész második felében könnyedén megszerezhettük volna a győztes találatot is, de kimaradtak a helyzeteink, így döntetlennel zárult az összecsapás.

„Mentálisan sikerült rendbe hozni a csapatot, az eredmény is azt mutatja, hogy miután átestünk a holtponton, egyenrangú ellenfele voltunk az osztrákoknak, kis szerencsével meg is nyerhettük volna a találkozót – nyilatkozta a lefújás után Preisinger Sándor az MLSZ honlapjának. – Ahhoz azonban, hogy ilyen erősségű gárdák ellen győzni tudjunk, még sokat kell tenniük a játékosoknak, amit többek között azon is le lehetett mérni, hogy három félidőre volt szükség, mire felvettük a nemzetközi iramot. Ez a két meccs megmutatta, kik azok a játékosok, akikre számíthatunk a későbbiekben is.”

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS
Telki.
Magyarország–Ausztria 3–3 (2–3)
Magyarország:
Németh Márk – Vita Dániel (Bischoff Marcell, 40.), Ilyonbor Patrik (Horváth Milán, 69.), Török Kevin (Wágenhoffer Márton, 54.), Bekker Roland – Godányi Dominik (Kata Mihály, 40.), Kosznovszky Márk – Major Sámuel (Szalay Szabolcs, 40.), Mester Csaba (Zuigéber Ákos, 40.), László Dávid (Csányi Ádám, 69.) – Németh András
A magyar gólszerzők: Németh A., Mester, László

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik