NS Hosszabbítás: az Aranycsapat öltözőjének titkai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.27. 21:02
null
A Párizsban élő Bozsik Lajos sosem hallott sztorikat árult el az Aranycsapatról
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

A legkisebb Bozsik fivér, a Párizsban élő Bozsik Lajos elárulta, bátyja mivel magyarázta az 1954-es világbajnoki vereséget, és felidézte, mit mondott Puskás Ferenc a honvédelmi miniszternek az orosz nyelv szépségeiről.

„Az ötödik osztályt fejeztem be éppen, ott álltam a kispesti öltözőben, bent volt Farkas Mihály honvédelmi miniszter is. Cucu felém fordult: »Na, öcskös, milyen lett a bizonyítvány?« Mondom neki, mindenből négyes meg ötös lettem, egyedül oroszból kaptam hármast. Számon kérte, miért nem csipkedem jobban magam, igazán odafigyelhetnék arra is. Meghallotta ezt Öcsi, és odafordult a miniszterhez: »Farkas elvtárs, mi a lófasznak erőltetik azt a bikkfanyelvet?« Nagy bátorság kellett akkoriban egy ilyen megjegyzéshez, más ilyet nem engedhetett volna meg magának."

Bozsik Lajossal százhalombattai második otthonában Csillag Péter beszélgetett, a teljes interjút a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében olvashatják.

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy...
... miként vált ezüstcsapattá a kilencvenes években a BVSC. Az élvonalban egykor csillogó, majd onnan eltűnő labdarúgóklubokról szóló sorozatunk 12. részét Sinkovics Gábor jegyzi.
...kereken húsz éve bukott el futballválogatottunk az 1998-as franciaországi világbajnokság előtti utolsó lépcsőfokban. A Marseille-jel és Irapuatóval egy sorban emlegetett budapesti és belgrádi 1–12 tanulságait Thury Gábor vette számba.
...miként „öltöztette" még Ferenc pápát is székely mezbe Jakab Zoltán farkaslakai futball- és futsalszakember. Az interjút Jakab Árpád készítette Székelyudvarhelyen.
...miért igyekszik inkább a pozitívumokat hangsúlyozni Simek Péter, a kilencszeres válogatott játékosból televíziós szakkommentátorrá avanzsáló korábbi futballista. A tizenkettedik műtétjén is áteső egykori újpesti kedvenccel Pietsch Tibor beszélgetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik