U16: ikszeltünk az olaszokkal felkészülési mérkőzésen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 13:09
A magyar U16-os labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott az olasz nemzeti csapattal.

Mint az mlsz.hu beszámolójából kiderül, a Belvon Attila szövetségi edző vezetésével készülő csapat öt napot tölt együtt Telkiben. A keret tagjai vasárnap találkoztak egymással.az mlsz.hu beszámolójából kiderül, a Belvon Attila szövetségi edző vezetésével készülő csapat öt napot tölt együtt Telkiben. A keret tagjai vasárnap találkoztak egymással.

A magyar válogatott először kedden csapott össze az olaszokkal.

Az első félidőben a vendégek voltak aktívabbak, irányították a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye – Olaszország Alessio Riccardi révén megszerezte a vezetést (1–0).

Belvon Attila együttese a szünet után más arcát mutatta, agresszívebben játszott, a második félidő elején pedig egyenlített is. Az 50. percben Cipf Dominik ért bele Nyári Patrik szabadrúgásába, ez megzavarta az olasz kapust, s a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (1–1).

Noha akadtak további lehetőségek a találkozón, maradt az 1–1.

„Egy topkategóriás válogatott, az európai élmezőnybe tartozó olaszok ellen tudtunk jó eredményt elérni. Úgy gondolom, ez nagy fegyvertény, és az is, ahogy a második félidőben a csapat váltani tudott, jól reagált az eredmény változására, és egyértelműen magához ragadta a kezdeményezést. A történteket persze nem kell túlértékelni, a jót és a rosszat egyaránt a helyén kell kezelni. Ezt a mérkőzést egy hosszú tanulási folyamat részének foghatjuk fel, azon belül szép lépcsőfokra léptek fel a srácok. Természetesen a következő meccsen is hasonló felfogásban szeretnénk majd pályára lépni” – értékelte az MLSZ honlapjának az összecsapást Belvon Attila.

A két csapat csütörtökön ismét összecsap, az a találkozó 11-kor kezdődik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 1–1 (0–1)
Magyarország:
Kiss Á. – Sitku, Lakatos, Sághy, Bekker – Nyíri V., Nyári P. – Cipf (Papp M., 77.), Beke (Kiss B., 64.), Kapronczai (Irimiás, 40.) – Tóth-Gábor (Bukta, 40.)
G:
Cipf Dominik

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik