Strandfoci: legyőzte Malajziát és döntős a válogatott

BODNÁR ZALÁN jelenti BangkokbólBODNÁR ZALÁN jelenti Bangkokból
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 17:00
null
Rutai Balázs triplázott Malajzia ellen <br />
Minden a terveink szerint alakult a thaiföldi strandlabdarúgó négyes torna harmadik játéknapján: a magyar csapat 6–2-re legyőzte Malajziát, és mivel Japán is nyert a házigazda ellen, így Magyarország–Japán döntőt rendeznek csütörtökön.

 

 

Ábel Péter ollózása
Ábel Péter ollózása

A bangkoki felkészülési torna szerdai játéknapja előtt matekozunk kellett: azt tudni lehetett, hogy biztosan csak akkor jut be a torna döntőjébe a magyar együttes, ha legalább négy góllal legyőzi Malajziát és a már biztos finalista Japán bármilyen különbséggel megveri Thaiföldet.

Kicentizve, de sikerült! Mi épp négy góllal, 6–2-re nyertünk, míg Japán végig szoros meccsen, nem sokkal a lefújás előtt szerzett góllal szintén hozta a maga meccsét, 6–5-re.

Pedig sokáig nem hogy a négygólos különbségre, de a pontszerzésre sem lehetett mérget venni: az első harmad után még Malajzia vezetett 1–0-ra, míg a záró harmad 1–1-es állással indult… A második harmad 7. percében azonban egy kapusgól, Iváncsik Norbert találata meghozta az áttörést, és a harmadik harmadban már ízekre szedte ellenfelét a felszabadult magyar csapat. Rutai Balázs egy percen belüli két góljával 3–1-re elhúztunk, Turós Viktor bombázott ezután a kapu bal oldalába (4–1), majd a malajziaiak szépítése után Rutai harmadik gólját is megszerezte. A végeredményt az utolsó előtti percben Fekete Viktor állította be (6–2).

Csütörtökön magyar idő szerint 9 órakor kezdődik a Thaiföld–Malajzia mérkőzés a harmadik helyért, 10.20-kor a Japán–Magyarország döntő.

Felkészülési torna, Bangkok, 3. játéknap

Magyarország–Malajzia 6–2 (0–1, 1–1)
A magyar csapatban pályára lépett:
Iváncsik Norbert, Szacskó László (kapusok), Ábel Péter, Berkes László, Fekete Viktor, Genczler Kornél, Menyhei Zoltán, Patócs Richárd, Rutai Balázs, Turós Viktor, Szentes-Bíró Tamás
A magyar gólszerzők: Rutai (3), Iváncsik, Turós, Fekete V.
A KORÁBBI EREDMÉNYEK
Magyarország–Japán 3–5
Magyarország–Thaiföld 1–1

A csoport végeredménye:
1. Japán 9 pont
2. Magyarország 4 (10–8-as gólkülönbség)
3. Thaiföld 4 (13–12)
4. Malajzia 0

Turós Viktor szerezte a magyar csapat negyedik gólját
Turós Viktor szerezte a magyar csapat negyedik gólját

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik