Válogatott: ezzel motivált Dzsudzsák a bemelegítés előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.17. 07:10
null
Dzsudzsák Balázs (középen) alaposan feltüzelte társait (Fotó: Korponai Tamás)
Mielőtt a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap kifutott a Groupama Aréna gyepére, hogy szembe nézzen Norvégiával, Dzsudzsák Balázs, a mieink kapitánya ösztönző beszédet tartott társainak, hogy feltüzelje őket.

 

Kritizálták mostanában Dzsudzsák Balázst, hogy nem játszik elég jól, nem vállalkozik eleget, „alibizik”, a közösségi oldalakon az autójával cukkolták, és nem a góljai miatt dicsőítették.

Oslóban sem játszott igazán jól. Hajtott, küzdött, becsúszva szerelt, de elöl nem nem ment neki a játék. Egy jó lövését védte a kapus, de úgy tűnt, nincs formában.

Aztán vasárnap a legjobb formába került. Űzte-hajtotta a többieket, a nézőket is, ha azt látta jónak, ment le-föl, ragyogó indítások, kitűnő cselek és jó (igaz, mindvégig peches) lövések jellemezték a játékát.

Profi – aki élete eddigi talán legfontosabb meccsére rákészült, és nagyon odatette magát.

Az öltözőt belülről ismerők szerint ez nem volt véletlen, a csapatkapitány a bemelegítés előtt hihetetlen hatású beszédet tartott.

„Srácok, halljátok, mi van kint? Húszezer ember szurkol nekünk csak itt, tíz-tizenötmillió világszerte a tévék előtt. Ezt a továbbjutást innen nem viheti el senki! A világ legjobb csapata sem, ez a norvég sem! Kilencven perc, nehéz lesz, de tegye oda magát mindenki, dögöljünk bele, köpjük ki a tüdőnket, hajtsuk ki a belünket, de ne engedjük el, amiért annyit dolgoztunk, és itt van a kezünkben!

Rúgjunk oda keményen, majd kipihenjük a fáradtságot, a sérülést akár, de most itt nem engedhetjük őket a kapunk közelébe! Talán sohasem lesz ilyen esélyünk, de meglehet, annak sem, aki még csak húszéves. Ezt a sanszot meg kell ragadni! Gyerünk, gyerekek, menjünk ki, fussunk, amennyit csak bírunk, mert akkor a sors velünk lesz! Nyomás kifelé! Hajrá, Magyarország!”

Ország-világ láthatta, hogy a mondatok miként hatottak a társakra!

Boldogan írjuk le, Dzsudzsák Balázs igazi kapitány volt, őszintén gratulálunk!

A KEDDI NEMZETI SPORT ÖT OLDALON KERESZTÜL FOGLALKOZIK AZ EB-RE KIJUTÓ MAGYAR VÁLOGATOTTAL. KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL, VAGY ÉRJE EL DIGITÁLIS FORMÁBAN!

A FŐBB TÉMÁK:

„Bízni kell a fiatalokban" – mondta Bernd Storck. Interjú a sikerkapitánnyal

Rögös, de sikeres út Nizzától Párizsig, avagy a magyar futballcsoda kronológiája

Priskin Tamás semmi pénzért nem válna meg a cipőtől, amelyben a norvégoknak lőtte pályafutása gólját

Dárdai Pál az alapokról és a végkifejletről

Ünnepelt az egész város – hangulatképek az éjszakai dínomdánomról

Miben látták a vereség okait a norvégok?

A norvég legenda, Mini Jakobsen szerint a szenvedély hiányzott a skandináv együttesből

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik