U19-es női Eb: sokat érhet a mieinknek ez a három pont

2015.09.17. 18:22
Az U19-es női labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Szerbiát a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában Szombathelyen.

A németektől kétgólos vereséget szenvedő magyar csapat számára a továbbjutás szempontjából óriási jelentőséggel bírt a szerbek elleni mérkőzés. A mieink nem is okoztak csalódást, Farádi-Szabó Edina első félidő végén szerzett góljával megnyerték a meccset, és nagy lépést tettek a csoport második helyének megszerzése felé. A németektől kétgólos vereséget szenvedő magyar csapat számára a továbbjutás szempontjából óriási jelentőséggel bírt a szerbek elleni mérkőzés. A mieink nem is okoztak csalódást, Farádi-Szabó Edina első félidő végén szerzett góljával megnyerték a meccset, és nagy lépést tettek a csoport második helyének megszerzése felé.

A magyar válogatott a harmadik fordulóban a kvartett leggyengébb csapatának tartott Kazahsztánnal játszik, míg a szerbek a listavezető németekkel csapnak össze, tehát Turtóczki Sándor együttese az utolsó játéknapot megelőzően bizakodóbb lehet, mint déli szomszédaink.

A csoportból az első két helyezett jut tovább az elitkörbe.

„Tudtuk, hogy a szerbek ellen kizárólag a győzelem jó eredmény, de a németek elleni meccs után kétségeim voltak, hogy sikerül-e az egyetlen pihenőnap alatt felfrissíteni a csapatot, miután a keddi összecsapáson a világ egyik legjobb válogatottja ellen a tartalékaikból is mozgósítottak a lányok. Sajnos beigazolódott a félelmem, valóban nem voltunk frissek, és ezt a csapatjátékunk is megsínylette. Az első fél órában voltak nehézségeink, de utána feljavultunk, és a második félidőben több óriási lehetőségünk is volt, hogy megrúgjuk a második gólunkat, amivel eldönthettük volna a találkozót. A fáradtság okozta összpontosítási gondok miatt ez nem jött össze, de végül így is győzni tudtunk egy jó ellenféllel szemben. Még van hátra egy mérkőzésünk, amit nagyon komolyan kell vennünk, ám úgy érzem, mentálisan és játéktudásban van annyira erős a csapat, hogy innen már ne engedje ki a kezéből a továbbjutást” – értékelt a lefújás után Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Szerbia 1–0 (1–0)
MAGYARORSZÁG:
Schildkraut Fruzsina – Nagypál Fatima, Vicai Katalin, Turányi Lilla, Szabó Dorottya – Gruber Brigitta, Farádi-Szabó Edina – Szakonyi Emese (Krascsenics Petra, 81.), Kocsán Petra (Csányi Diána, 93.), Magyarics Zoé (Gelb Mónika, 29.) – Kaján Zsanett
Gólszerző: Farádi-Szabó (40.)

A csoport másik mérkőzésén
Németország–Kazahsztán 7–0

A selejtezőcsoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Szerbia 3 (2–1), 3. MAGYARORSZÁG 3 (1–2), 4. Kazahsztán 0

A TOVÁBBI PROGRAM
Szeptember 20. (vasárnap)
16.00, Bük:
Kazahsztán–MAGYARORSZÁG
16.00, Szombathely: Szerbia–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik