Női Eb-selejtező: „Az MTK a Bundesligában?” Jakabfi őszinte választ adott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.16. 17:04
A magyar női labdarúgó-válogatott pénteken a címvédő Németország vendégeként kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A Német Labdarúgó-szövetség honlapja a mérkőzés felvezetéseként a VfL Wolfsburg játékosával, Jakabfi Zsanettel készített interjút. A kétszeres német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes középpályás elmondta, teljesen fölösleges álmodoznunk, nem a pontszerzés az elsődleges célunk a Halléban rendezendő meccsen.



„Nagyon várjuk már a mérkőzést, de természetesen tiszteljük az ellenfelünket, hiszen a világ egyik legjobb válogatottjával találkozunk. Nagyon jó napot kell kifognunk, ha nem akarunk sima vereséget szenvedni. A két csapat teljesen különböző játékerőt képvisel. Az álmodozással nem megyünk semmire, reális célokat kell megfogalmaznunk. Ha egy, esetleg két gólt szerzünk, már nagy tettet hajtunk végre. Ez lebeg a szemünk előtt” – mondta Jakabfi Zsanett a dfb.de-nek.

A 25 éves középpályás hat évvel ezelőtt szerződött a Wolfsburghoz, tehát pontosan tisztában van a női Bundesliga színvonalával. A német szövetség munkatársa megkérdezte Jakabfitól, hogy korábbi csapata, a magyar bajnokságot 2009 és 2014 között sorozatban ötször megnyerő MTK milyen célokért küzdene a német első osztályban.

„A Bundesligában nem tudom elképzelni az együttest, inkább a másodosztályban. A legjobb játékosok korán elhagyják az országot, ami problémát jelent, bár a női labdarúgás területén egyre több a fejlesztés. Magyarországon a legnagyobb gond a labdarúgás megítélésével van, ám úgy érzem, lassan, de biztosan jobb lesz a helyzet. Még rengeteg a tennivaló” – vélekedett a magyar válogatott játékos.

Jakabfi elmondta, igyekszik népszerűsíteni a női labdarúgást hazájában, és ha csak néhány lány az ő példáját követve kezdi el űzni a sportágat, már nem voltak hiába az erőfeszítései. Hozzátette, örömmel töltené el, ha a magyar női labdarúgás a jövőben rohamos ütemben fejlődne.

„A fiatalok nevelésében előrelépést tapasztalok. Vannak tehetséges játékosaink, bízom benne, hogy ők hozzák majd meg az áttörést, de ez még nem elég ahhoz, hogy a magyar bajnokságot a legerősebb ligák között emlegessék” – mondta Jakabfi, aki az előttünk álló Európa-bajnoki selejtezősorozatra is kitért.

A mieink a németek mellett az oroszokkal, a horvátokkal és a törökökkel kerültek azonos csoportba.

„Nehéz a sorsolásunk, a németek és az oroszok is esélyesebb nálunk a kijutásra. Nagy kihívással nézünk szembe, szép eredmény lenne, ha fel tudnánk venni velük a versenyt. Ha a csoport harmadik helyén végeznénk, jónak értékelhetnénk a teljesítményünket” – zárta mondandóját Jakabfi.

A magyar válogatott péntek 16 órától csap össze a címvédő németekkel az Európa-bajnoki selejtezősorozat 5. számú csoportjának első fordulójában, a meccsre Halléban kerül sor.

A Hollandiában rendezendő kontinenstornára a nyolc csoportgyőztes és hat legjobb csoportmásodik jut ki, míg a további két második helyezett pótselejtezőt vív egymással.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE A NÉMETEK ELLEN
Kapusok:
Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC), Szőcs Réka (ACF Fiorentina – Olaszország)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland – Ausztria), Szabó Viktória (1. FC Lübars – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Rácz Zsófia (1. FC Lübars – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Tóth Alexandra (SC Südburgenland – Ausztria)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Szuh Erika (FC Neunkirch – Svájc), Csiszár Henrietta (1. FC Lübars – Németország), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg – Németország), Krisztin Sára (FC Neunkirch – Svájc)
Támadók: Vágó Fanni (FSK St. Pölten – Ausztria), Sipos Lilla (FSK St. Pölten – Ausztria)

A NÉMET NŐI VÁLOGATOTT MIEINK ELLEN KÉSZÜLŐ KERETE
Kapusok:
Almuth Schult (VfL Wolfsburg), Lisa Weiss (SGS Essen), Laura Benkarth (SC Freiburg)
Védők: Annike Krahn (Bayer Leverkusen), Saskia Bartusiak (1. FFC Frankfurt), Bianca Schmidt (Turbine Potsdam), Leonie Maier (Bayern München), Josephine Henning (Paris Saint-Germain – Franciaország), Tabea Kemme (Turbine Potsdam), Kristin Demann (Hoffenheim)
Középpályások: Melanie Behringer (Bayern München), Simone Laudehr (1. FFC Frankfurt), Lena Gössling (VfL Wolfsburg), Melanie Leupolz (Bayern München), Sara Däbritz (Bayern München), Sara Doorsoun (SGS Essen)
Támadók: Anja Mittag (Paris Saint-Germain – Franciaország), Alexandra Popp (VfL Wolfsburg), Pauline Bremer (Olympique Lyon – Franciaország), Lena Petermann (SC Freiburg), Anna Blässe (VfL Wolfsburg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik