Gyász: január 30-án helyezik örök nyugalomra Buzánszkyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 09:49
Január 30-án végleg lezárul a magyar labdarúgás egyik legszebb fejezete. Akkor búcsúztatják a vasárnap 89 éves korában elhunyt Buzánszky Jenőt, a felejthetetlen Aranycsapat utolsó tagját.

Az évszázad mérkőzésén 6:3-as győzelmet arató válogatott jobbhátvédje decemberben került kórházba, kétszer is megműtötték, s bár az intenzív osztályról kiengedték, továbbra is gyengélkedett. A mindig jó kedélyű, állandóan tréfálkozó legenda nem tudta visszanyerni egészségét.

Az 1952-es olimpián aranyérmet szerző labdarúgót a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Labdarúgó-szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és szülővárosa, Dombóvár is saját halottjának tekinti.

A gyászszertartás 13 órakor a Szent István-bazilikánál kezdődik, barátai és tisztelői ott vehetnek végső búcsút a 49-szeres válogatottól. Az egykori klasszist a bazilika altemplomában helyezik végső nyugalomra, így csapattársai, Puskás Ferenc, Kocsis Sándor és Grosics Gyula mellé kerül.

A közmédia élőben közvetíti a búcsúztatást, és a tervek szerint január 30-án tematikus programmal emlékezik meg az Aranycsapat sikereiről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik