U19-es Eb: a portugál edző szerint a németek a favoritok, de kitért a mieinkre is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.07. 13:15
A hibátlan, hat győzelmet magába foglaló selejtezőkörök után a portugál U19-es válogatott szövetségi edzője, Hélio Sousa magabiztosan várja a magyarországi Európa-bajnokságot, elmondása szerint a négy közé jutás a cél és az U20-as világbajnokság kiharcolása. Érzése szerint a németek a favoritok, de számol a magyar válogatottal is.
Mint ismert, a házigazda Magyarország Portugáliával, Ausztriával és Izraellel került egy csoportba. Mint ismert, a házigazda Magyarország Portugáliával, Ausztriával és Izraellel került egy csoportba.

„Minden mérkőzés nehéz lesz. Ismerjük Magyarországot, mert voltunk itt egy tornán októberben. A többi együttest még csak az eredményeik alapján ismerjük, most kezdjük jobban áttanulmányozni őket” – mondta az európai szövetség honlapján a portugálok szövetségi edzője, Hélio Sousa az ellenfelekről.

„Minden meccsel egyre erősebbek leszünk, az elit kör utolsó találkozóján Belgium ellen 2–0-s hátrányban voltunk, és megfordítottuk a meccset. Visszajönni ekkora hátrányból nagy lépés volt a számunkra, a srácok nagyszerűek, és értik, mit kell tenniük a sikerhez az ilyen mérkőzéseken is” – mondta saját csapatáról.

„Még mindig van hová fejlődnünk. Nagyszerű meccset játszottunk a görögökkel, nagyon kemény meccsen nyertünk 3–0-ra, majd Wales ellen (3–2) is nagyon jók voltunk, bár az utolsó 20 percben már nem voltunk túl erősek. A belgák elleni utolsó meccs volt a fordulópont, nagyszerű csapattá váltunk” – tekintett vissza az elitkörre a szakember. S hogy melyek az együttes kitűzései az Eb-t illetően?

„A fő célunk, hogy kiharcoljuk az U20-as világbajnokságot, és eljussunk az elődöntőig. De minden egyes mérkőzéssel megpróbálunk egyre jobb csapattá válni, és olyan jól játszani, amennyire csak képesek vagyunk. El tudunk jutni a négy közé, meg tudunk verni bárkit, de minden mérkőzésen erősebbnek kell lennünk.”

A portugál mestert a torna favoritjáról is faggatták, véleménye szerint a németek az esélyesek, de kitért a magyar csapatra is.

„Németország a favorit, nem csupán a neve miatt, hanem mert ez a generáció nagyszerű együttest alkot. A magyar csapat jól funkcionál, erős volt októberben és talán még erősebbé vált mostanra.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik