U16: megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.23. 00:41
A szlovéniai UEFA Development Tornán résztvevő U16-os magyar labdarúgó-válogatott a házigazdák szombati legyőzése után vasárnap a lengyelekkel mérkőzött meg, és szenvedett egygólos vereséget, számolt be róla az mlsz.hu.

A négyes torna első játéknapjának két győztes csapata találkozott egymással vasárnap délután, az első körben a mieink a szlovénokat, a lengyelek az ukránokat verték meg 2–0-ra. a mieink a szlovénokat, a lengyelek az ukránokat verték meg 2–0-ra.

Az első félidőben a magyar válogatott egyértelmű fölényben játszott, több ziccert is sikerült kialakítani, de azokat kivétel nélkül el is puskázták a támadók. A lengyelek egy-egy veszélyes támadást vezettek ugyan, de úgy tűnt, ha valamelyik csapat gólt szerez, akkor az a magyar válogatott lesz.

A második félidő is a mieink mezőnyfölényével kezdődött, nem maradtak el a lehetőségek sem, de a hatékonysággal továbbra is gondok voltak, sehogy sem akart megszületni a vezető találat. Az utolsó tíz percben a lengyelek rögzített helyzetekből veszélyeztettek, és a rendes játékidő utolsó percében, egy szöglet utáni kavarodást követően bevették a kapunkat, ezzel megnyerték a mérkőzést.

„Minőségi fölényben játszottunk a mérkőzés nagy részében, kidolgoztunk öt-hat ziccert is, de egyet sem tudtunk értékesíteni – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző. – A végén érvényesült a futball törvénye, megbűnhődtünk a kihagyott helyzetek miatt, és egy ártalmatlannak tűnő szituációból a lengyelek megszerezték a győztes gólt. Helyzetekben, labdabirtoklásban az ellenfél fölé nőttünk, többször is sikerült a lengyel védelem mögé kerülni, de ez mit sem ért. A játékosok most szembesültek azzal, hogy nemzetközi szinten, ha egy csapat ilyen sok helyzetet kihagy, nem érdemel győzelmet.”

U16-OS VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Lengyelország–Magyarország 1–0 (0–0)
Magyarország:
Balogh Péter – Szalai András, Tóth Dávid (Tóth Bence, 41.), Szalai Attila, Gergényi Bence (Virág Ákos, 56.) – Tajti Mátyás, Vogyicska Bálint (Fazekas Máté, 56.), Koncsag Martin (Szabó Bence, 41.) – Herjeczki Kristóf, Kerekes Krisztián (Bíró Bence, 56.), Kovács Dániel (Tömösvári Bálint, 41.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik